VM 2018 och 2022 - Vem tar hem det?

2018 och 2022, det är långt dit. För att inte säga att det är väldigt långt dit! Oavsett hur långt det är just dit så fattas det beslut om dessa två årens värdar för VM den andra december. Länderna som slåss om det är ganska många och lite chokande så har jag fastnat för … Qatar. Det som gör det hela intressant är att Qatar är ett otroligt litet land, det är till ytan bara ett stenkast längre än vårt älskade Skåne. Det som gör det ännu mer intressant är att arenaplanerna och dess animerade bilder är inget mer än magiska.

 

http://gfx2.aftonbladet-cdn.se/multimedia/dynamic/01307/ar-5_1307324l.jpg

 

Qatar vill ha VM 2022 och slåss med länder som USA, Spanien/Portugal, Japan/Sydkorea, England och ytterligare några till (alla länder förutom Qatar har även ansökt om det VM som spelas 2018). Qatar har utöver sina magiska arenaskisser även fått ett bra reklamnamn i en viss Zizou. Min känsla är att Zizous ord väger ganska tungt i dessa sammanhang och han poängterar en ganska bra grej…

-          Det är dags att föra VM till Mellanöstern. Fotboll tillhör alla. Det är dags att ge det till Qatar.

 

Jag gillar i och för sig tanken av ett VM i England. England har alltid varit och kommer alltid att förbli ett fantastiskt fotbollsland (även om de på planen tycks ha en ganska stor illvilja att visa detta). Det är dessutom inte omöjligt att 2018 alternativt 2022 går till ett land i Europa.

Det jag vill ha sagt, å ärade FIFA-delegater, är att när du sitter där med röstspaden i handen vill jag att du lägger din röst på England 2018 och Qatar 2022. Bara gör det. Det blir bäst så.

 

Pudding


Kommentarer
Postat av: tom samuelsson

Hade Qatar dragit hem det hade det nog kunnat göra extremt mycket för den mellanösternska fotbollskulturen, det behövs!Bra inlägg!

2010-10-17 @ 23:33:09
URL: http://rentutsagt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0