När pengar är viktigare än fotbollen

Ger mig snart på kas mot Skåne men först lite tankar om FC Barcelona och om deras vitryske mittfältare Alexander Hleb.

 

Alexander är tillbaka i Barcelona efter att har varit utlånad till VfB Stuttgart under förra säsongen. Tränare Pep Guardiola vill inte behålla sin återkomna mittfältare utan vill göra sig av med honom via lån eller ännu bättre via försäljning. På Bladets hemsida går det att läsa kommentarer som att Hleb var en otroligt dum värvning och att Barca får skylla sig själva att de ”värvat utan att tänka”. 2005 kommer Alexander till Gunners och spenderade tre säsonger i London. Jag tyckte det var synd att han lämnande och det blir ju givetvis tråkigare med facit i hand då han gjort totalt 19 matcher i Barcelona tröjan.

Nu är han som sagt oönskad i klubben. Det som gör situationen intressant är att Alexander inte vill lämna, han vill inte bli utlånad eller såld utan han vill vara kvar i Barcelona. Jag förstår om han gör en del pengar i Barca och att han inte kommer att göra de pengarna någon annan stans. Men har det inte gått för långt när en spelare som 29 år (alltså har i alla fall tre säsonger kvar på en hög nivå) hellre sitter av sin tid i en klubb och tjänar bra men inte får någon speltid mer än kanske i B-laget, än att han hellre sänker sin lön och byter klubb för att få mer speltid? Jag är oförstående till det tankesättet. Visst han tjänar cirka 800 000 kronor i veckan i Barcelona men ändå? Han har gjort det i två år redan, det måste ju vara jobbigt att plötsligt ”bara” tjäna 400 000 eller 500 000 tusen i månaden. Jag är som sagt oförstående. Hur tänker karlen?

 

Så mina vänner, dags att bege sig hemåt. Först inom lägenheten för att packa ner lite kläder, kostym och dator. Sen blir det tåg idag igen. Imorgon stundar ett bröllop.

 

Pudding


Att göra sitt bästa

Det kaxiga AIK får idag gehör för en kämparinsats och många svenskar står idag ödmjukt, och så fruktansvärt typiskt svenskt, och säger att de gjorde ju i alla fall sitt bästa. Vad mer kan man begära? Man ska alltid kräva att ett lag presterar på topp i sådana viktiga matcher. För det är de matcherna som både spelare och fans lever för att få uppleva. Men AIK borde inte vara laget som spelar Champions League-kval, AIK var bäst förra säsongen och denna är de långt där ifrån.

Jag tycker inte att det räcker med att vi svenskar ska vara nöjda med att de gjorde ”sitt bästa”. När jag sitter på Olympia och ser Helsingborg spela, oavsett mot vem, och de inte vinner spelar det ingen roll om de gjorde sitt bästa eller inte. Det är likadant när jag sitter på Tjörnevallen och ser Tjörnarps B&IF spela, det spelar ingen roll om vi gör vårt bästa eller inte om vi inte vinner. Jag tycker att fotboll är roligt, det är en fantastisk sport som går att beskriva med alla sorters ord och känslor. Men i slut ändan, när det gäller seniorfotbollen, så handlar det om att vinna. Fotboll spelas för att det är roligt, och det är inte roligt att förlora.

 

Jag är inte besviken för AIK förlorade just matchen igår kväll, det var ganska väntat för att Rosenborg är så pass mycket bättre. Rosenborg kan ha en halvknakig kväll och ändå spela ut vilket svenskt lag som helst, det är det som oroar mig! AIK vann Allsvenskan välförtjänt förra säsongen det är det ingen som kan ta ifrån dem. Men sen kom det som gör att svenska lag inte längre klarar av att ta sig till Champions League och det som gör att inga svenska lag klarar av att vinna serien två år i rad. Mattematiken är enkel, lagen går plus ekonomiskt efter en serieseger men minus spelmässigt. Varför? De säljer alltid de tre-fyra bästa spelarna. AIK har sålt Obolo, Bojan, Mutumba, Ortiz och Hooiveld. De två första reade man dessutom bort, vilket i sig var en pinsam affär. Jag förstår att spelarna vill ta sig vidare till ”nästa steg”. Men det borde vara samma sak i Norge och i Danmark. Det handlar om pengar och tränar kvalitet. Det handlar om vinnarkulturen och vanan av att spela i Europa.

AIK har länge varit ett av Sveriges populäraste lag och har under en lång tid dragit en stadig stor publik. Men igår, när klubbens största match på länge spelades på Råsunda kom det cirka 16 000, alltså 1 6 0 0 0 (sextontusen!), när det får plats 35 000 (trettiofemtusen). Det är i och för sig över hemmasnittet för 2010 som är 13434 personer, men då har inte AIK varit i närheten av den fotbollen de presterade under fjolåret då de snittade 21 768 personer (var högst snitt ifjol). AIK klarar inte av att komma över 20 000 när de kvalar till Champions League medan lag som Barca, Gunners och United fyller sina hemarenor oavsett vem de än möter. Nu är jag också medveten om skillnaderna i såväl storlek som popularitet på klubbarna jag jämförde med, men det är ändå dåligt. Jag skyller inte på AIK, jag skyller inte på tidigare svenska klubbar som vunnit Allsvenskan och sen fallit som käglor säsongen efter. Jag skyller på Svenska Fotbollsförbundet och Föreningen Svensk Elitfotboll (SEF). Det är dessa två som är de enda som vinner på att svensk klubbfotboll går framåt, klubbarna själva vinner på det med det är klubbarna som utgör SEF.

 

Nu är jag ganska nöjd med mitt klagande. Nu ska jag bjuda alla er gnagare där ute på lite hopp. Jag minns Sven Anderssons straffräddning på San Siro när Helsingborg slog ut Inter. Det kan gå i returen AIK, Inter var och är bättre än Rosenborg och ni kan skrälla!

 

 

 

Ett nytt saftigt matchreferat från TBoIF-support finns nu att tillgå från träningsmatchen som TB&IF spelade igår. Bra skrivet pojkar, jag har saknat det!

 

För övrigt så har jag precis sökt en distansutbildning till hösten som heter Fotbollens Historia. Kan vara riktigt intressant!

 

Pudding


Lokalt samarbete

Ett starkt nätverk kan bara stärka klubben, det kan omöjligt ge ett negativ besked.

Helsingborgs IF har idag utvecklat sitt nätverk för att stärka ”Helsingborgs fotboll”, givetvis är det för att stärka klubben som går i första hand. Den senaste klubben att samarbeta med HIF är Ramlösa Södra FF (RSFF). Detta är dels för att de spelare i RSFF som är riktigt bra ska få en rakare in i den Allsvenska klubben, men kanske framförallt för att de yngre spelare som tillhör HIF men inte får någon speltid i seniorlagen (framför allt då i A-laget) ska få chans att spela a-lagsfotboll på rimligt hög nivå (division 2 i detta fall). Detta utbytet är oerhört viktigt på båda hållen. HIF:s spelare kan utvecklas i RSFF samtidigt som RSFF där med får starkare lag och kan klättra i tabellen.

 

Funderingarna kryper mig lite närmre. Skulle detta vara aktuellt även i mindre orter? Så som Höörs kommun eller Hässleholms kommun där det finns föreningar som spelar skapligt högt upp i seriesystemet samtidigt som det finns lag i lägsta divisionerna också. Detta för att stärka de små föreningarna samtidigt som man ger de yngre spelarna chans att utvecklas. Det skulle också på detta viset kunna finnas chans att även utveckla yngre tränare. Ponera att det finns ett samarbete mellan TB&IF och Höörs IS, Höör har en relativt stark ungdomsverksamhet och ingen mår bra av att få knapp speltid i B-laget i Höör utan då finns det en klar väg att spela A-lagsfotboll i TB&IF, tillexempel. Det skulle också kunna finnas en klar väg av att utveckla yngre tränare, på båda hålla. Om man nu anser att det skulle vara lämpligt.

Nu säger jag inte att ett samarbete mellan just TB&IF och Höör är det mest optimala på något sätt utan använde bara dessa två klubbar som ett exempel. TB&IF skulle kunna vara Finja IF och Höör skulle kunna vara Hässleholms IF, bara för att vara tydlig. Det jag vill komma åt är att det kanske är smart och värt att titta på ett samarbete mellan närliggande orter eller inom kommunerna för att främja fotbollen. Men jag kan också ha helt fel. Vad tror ni? Någon som har en åsikt i frågan?

 

Det är först när man är borta från fotboll man saknar den riktigt mycket. Men det är inte den fysiska utmaningen man saknar, den går ju trots allt att hitta på andra håll. Utan det är allt det runt omkring jag saknar. Att vara på träningarna och träffa de som är där, prata lite skit och givetvis saknar jag matcherna. Men det är bara ett halvår kvar i Stockholm (som det ser ut nu i alla fall) sen är det tillbaka till TB&IF.

Något annat jag funderar på är att återigen ta upp tränar karriären, för de som inte vet det så tränade jag HF Tyr P94 i handboll i tre år, och då byta sport till fotboll. Jag saknar att vara tränare också. Så vi får se vad som händer, men inget händer innan jag flyttat hem i alla fall.

 

TB&IF träningsspelar borta mot GoF IF, lycka till pågar säger jag!

 

Pudding


Får Sol lysa i Newcastle?

Det är lunch och jag tänkte ta tillfället i akt och bjuda på ett par riktigt goda karameller.

 

Den förre Gunners mittbacken Sol Campbell är enligt initiera källor snart klar för Magpies. Jag var inte överlycklig över att Sol gjorde comeback i Gunners under förra året, hans bäst före datum är passerat sedan länge och jag anser inte att han håller Premier League (PL) nivå längre. Men samtidigt så tillför han mycket rutin då han har spelat cirka 470 matcher i PL och spelat lite över 70 A-landskamper för England. Han har ju dessutom hunnit med ett antal matcher i Champions League (CL) och däribland en final 2006. Så erfarenhetsmässigt är det inte många aktiva som kan slå Sol på fingrarna, men det finns många bättre mittbackar att välja på. Så jag har svårt att bestämma mig vad jag tycker om denna värvning. Han bör inte vara en startspelare, men är en stabil backup. Tränaren bör ju även nyttja hans kunskaper, likt Bosse Nilsson gjorde med Henke när han kom tillbaka till Mjölkkossan. Då kan Sol ändå vara en skaplig värvning, trots att han är gammal och inte tillräckligt bra.

 

Sen kan vi bjuda på lite Pool nyheter med.

Mittfältsklippan Mascherano, som bland annat gjorde ett hästjobb på Argentinas mittfält under VM, ska ha sagt till den gamle Malmö-tränaren Roy Hodgson att han vill lämna laget. Detta för att kunna ansluta till sin förre tränare Rafa Benitez som nu befinner sig i Inter. Detta kan jag tänka mig att detta var ett samtal som Roy inte ville ha. Det finns ingen naturlig ersättare till Mascherano inom laget och om det skulle vara så att han lämnar måste jakten efter en ersätta intensifieras och det fort. Jag har alltid gillat fransmannen Toulala som idag spelar med Kim Källström (om än inte så länge till?) i Lyon och jag tycker att han är värd att bli testad i en bättre liga.

El Niño sägs vara missnöjd med att Pool inte investerar i fler stora namn, detta ska ha varit ett löfte från klubben till El Niño, och ryktas intensivare och intensivare vara på väg bort från klubben. Han kopplas samman med såväl Chelsea som Man City, den andra av de två klubbarna sägs vara redo att slå alla sorters värvningsrekord för att få El Niño att skriva på.

När vi ändå pratar om Pool så går det att hitta den ena syrliga grejen efter den andra om Pools nyförvärv Joe Cole. På denna länk kan ni hitta vad The Guaridan bjuder på idag, nedan hittar ni bilden som jag tyckte var roligast.

 

'Abandoned by his spoilt owners, Joe soon found a home with a kindly old man,' honks Ben Daly

 

Cesc Fabregas ska enligt en del spanska tidningar nu vara klar för Barca och kommer antagligen att presenteras som Barca spelare i veckan. Det har vi hört förr och jag vet inte vad jag ska tro. Affären ska enligt de spanska källorna ligga på cirka 450 miljoner kronor. Det är samma situation för Gunners som för Pool, om övergången blir verklighet blir det till att lösa en ersättare fort. Gorcuff eller Özil är de jag kan tänka mig som ersättare rent spelmässigt. Givetvis är inte Nasri helt oäven på den positionen, men tror ändå att det behövs ett nyförvärv för att efterträda Cesc. Ny lagkapten ska också utses om Cesc bestämmer sig för att flytta. Robin Van Persie känns inte helt oäven kanske? Jag skulle också kunna tänka mig att det blir Clichy eller Diaby. Men jag vet inte. Någon som har en känsla?

 

Nej nu kallar jobbet. Idag har det producerats ett blogginlägg Värnpliktsrådets blogg. Det handlar om jämställdhet i Försvarsmakten för den som är intresserad.

 

Pudding


Jag fick i alla fall flest julklappar

I Stockholm ligger de gråa molnen tätt över oss idag. Det är allt annat än ett väder som skriker efter fotbollen, men ändå sitter jag lite grand och längtar efter kvällens kamp mellan Helsingborg och Häcken. Det är en viktig match av många anledningar. Det är en viktig match både för att få en nystart men också för att hålla i det som hittills har varit så bra.

Olympia har Helsingborg under våren tagit idel segrar och det är givetvis en fuktig dröm att det även ska vara tomt i såväl förlustkolumnen som när det kommer till de oavgjorda matcherna. Det är en dröm som endast kan bli verklighet om Helsingborg börjar om på nytt. Det Häcken gjorde sist var att sönderstudera Helsingborgs taktik. De delade antagligen upp dem i så många delar att om de slagits in i presentpapper så hade vilket barn som helst kunnat stoltsera med att ”jag fick i alla fall flest julklappar”. Detta var även något som Kalmar gjorde inför att de skulle gästas av Helsingborgs röda hjältar, även där gick ju Helsingborg som bekant på pumpen.

 

Helsingborg behöver hitta modet igen. Det är viktigt att så väl Lantz och Gashi lyfter sig igen, under våren gjorde de ett starkt arbete igenom att ofta stängen vägen genom mitten. Det är ett enormt slit och tar väldigt mycket men det är naturligtvis här vi vinner stora delar av matcherna. Jag hade också velat se Erik Edman trampa på ännu mer offensivt på sin kant, han har ju en av Allsvenskans bästa vänsterfötter och det vill jag se på den offensiva delen av planen. Annars finns det inte så mycket mer att önska. Marcus Nilsson är avstängd och det ligger väl nära att Holger kliver in som mittback, är positionen som han hade när han kom till HIF, och att Erik Wahlstedt kommer in som högerback. Det alternativet känns bäst. C.K nämnde att det också kan vara Mogge… jag menar Liverstam som kliver rakt in som mittback och Holger stannar till höger.

 

Jag är segerviss inför ikväll, i mina ögon finns det inga alternativ än seger ikväll. Gerndt gör, om han får komma in, göra debut för sin hemmapublik ikväll. Tänk om han får göra mål? Finns inget bättre sätt att börja ett förhållande fyllt av kärlek än att sätta den direkt. Jag tror på Helsingborg, ni andra får gärna tro något annat men då anser jag att ni tror fel!

 

Har idag bokat biljetter till Helsingborg mot Djurgården. Blir andra matchen någonsin(!) på sittplats på Olympia, detta av förekommen anledning som inte bör eller kan nämnas här. Men som sagt först är det Häcken-matchen som står i fokus. Kom igen nu pågar!

 

För övrigt är det skönt att se att Gunners har återgått till den traditionella hemma tröjan igen, klicka här för att se tröjan som kommer pryda Emirate Stadiums hemmalag under säsongen 10/11.

 

Pudding


En rak höger - men nu är det dags att resa sig!

I torsdags fick vi en rak höger som tog hela ansiktet, på måndag måste vi resa oss igen. Det är bara att spotta ut tänderna som lossnat och visa att det är vår tur i år. Det är så ett vinnande lag gör och därför är det precis det vi ska göra på måndag.

 

Men det är inte måndag idag och det är idag Di Blåes tur att göra detsamma. Men där finns en viss skillnad. När de senast mötte Gnaget så delades det inte bara ut en rak höger väl riktad mot munnen och näsan, det delades dessutom ut en och annan pungspark. Malmö haltade ut från Råsunda. Idag på Swedbank Stadion så måste de resa sig igen och vissa att de är ett lag som tål en och annan smäll för annars blir det jobbigt idag. Malmö är starka hemma, det är ingen nyhet. De har dessutom inte förlorat hemma mot Gnaget sedan någon gång under säsongen 1996, det är ju ett tag sedan. Men Gnaget är ett annorlunda lag nu under Alex Miller. De är mer idioter nu, kaxiga idioter dessutom. Alex Miller har ingen respekt för det som tidigare varit och är det någon gång Gnaget ska bryta en dålig trend så är det nu. Men som sagt, Malmö är starka hemma och det är dem som är favoriter i eftermiddag. Malmö har dessutom viktiga spelare som Pekalski och Figuredo tillbaka till matchen och det är givetvis ett stort plus för Malmö. Men ett ännu större plus för Malmö är väl att Edward Ofere sitter på läktaren, det är kanske ännu bättre om han ser matchen hemifrån så att han inte ordnar sig ytterligare en avstängning. Jag tillhör en av de människor som inte förstår varför Malmö fortfarande har kvar honom överhuvudtaget. Ofere är ingen tekniskt duktig fotbollspelare, han gör inte tillräckligt mycket mål, han är ingen bra passningspelare (där igenom spelar han inte fram till tillräckligt många mål) och han är alldeles för flaxig (för att citera grannen). Edward Ofere är helt enkelt inte en tillräckligt bra fotbollspelare för att spela i ett lag som Malmö.

 

Ikväll så bär det av mot nya kuligheter och äventyr. Imorgon bär det av till Stockholm för att nästa vecka återgå till arbetet, då bland annat Pride ska besökas och arbetas på. Där kommer även så väl Hammarby IF och Gnaget att vara, men inga Järnkaminer. Undanflykten från Järnkaminerna är dålig, otroligt dålig. Järnkaminerna kom med anledningen att de inte har fått någon inbjudan till Pride och därför inte tagit ställning. Fakta är dock att ingen organisation/förening får någon inbjudan utan det är något organisationerna/föreningarna måste anmäla sig själva och det är inte någon nyhet för Järnkaminerna. Jag ser detta som ett tydligtställningstagande från Järnkaminerna och det är inte okej att de inte kan offra några timmar på Pride-tåget och på så vis visa upp att de tycker att sådana här saker är av vikt då det inom fotbollen inte är helt okej att vara homo, då borde även Järnkaminerna kunna visa att det är okej. Ett plus till Gnaget och Hammarby, men Djurgården vad sysslar ni med? Ni behöver ju alla positiv publicitet ni kan få!

 

Pudding


Vi bajsar på honom!

Respekt. Respekt var ledordet när Erik Hamrén kom överens med Zlatan om att återigen spela i landslaget. Respekt är det samtliga spelare måste visa mot så väl klubbmärket som mot fansen för att bli accepterade. Bristen på respekt är anledningen till att många Inter-fans inte längre tycker om Zlatan, trots att han en gång var en av deras absolut klarast lysande stjärnor. Brist på respekt är det vi kan läsa på Sportexpressen idag. Jag delar Makondeles känsla, jag delar förståelsen på att han tycker att Di Röe bajsar på honom och jag ställer mig frågande till vad dem håller på med? Hur kan ett lag, hur kan mitt lag, behandla en spelare på det viset? Visst jag förstår den bitterheten som finns att han redan skrivit på för Häcken, men vad har klubben gjort för att han ska stanna kvar? Enligt de källor som finns så har inte Helsingborg erbjudit honom något nytt kontrakt. Trots att han har gjort två bra säsonger i klubben. Därför förstår jag René att han skriver på för en ny klubb. Men att ge honom 20 minuter i b-laget och tvinga in honom i målet. Det är att bajsa på honom och det är fan inte okej! Antingen ser klubben till att göra sig av med honom, efter dubbelt mötet med Häcken som tar sin början imorgon, eller så använder de honom och nyttjar honom som den fotbollsspelare han faktiskt är!

 

Som ni märker av min återkomst här på bloggen så befinner jag mig återigen utanför radioskuggan. Nu är de bruna armarna något brunare och de delar av kroppen som tidigare gömt sig under tröjor och shorts är nu mera av en rödare nyans. Vilket i och för sig är väldigt fint.

Jag har tre stycken allsvenska matcher inplanerade under hösten nu. Det rivstartar med Mjölkossan mot Järnkaminerna den 5/8, där efter blir det ännu en match på Olympia när Maif kommer på besök den 20/9 (jag antar att det blir utan El Kabir) och sen slutligen Gnaget borta den 27/9. Är det någon som vill följa med är det givetvis välkommet. Inga biljetter är bokade än men det kommer att göras inom det närmsta. Vad gäller den första matchen så är det inte omöjligt att vi placerar oss på 37:an. Det finns ju även en önskan om att under hösten besöka Barcelona eller London om det är någon som mer tänker den idén kan ni höra av er till mig. Antingen på här på bloggen, på Facebook, på mejl eller på telefonen.

 

Joe Cole har skrivit på för en ny klubb nu under tiden jag har varit borta. Det blev inte som jag tidigare har skrivit att han var klar för Gunners utan han har valt att skriva på för Pool. Det är ett klokt val, även om jag hellre hade sett honom i Gunners. I Pool så kommer han att få en roll på en av kanterna, jag hade valt att sätta honom till höger men han klarar av andra nästan lika bra, och han är en självklar del av startelvan. Cole tillsammans med Stevie G, Aquilani (för han måste slå igenom i år och han har stor kapacitet) kompletterat med en bra ytter till har alla förutsättningar att bli slagkraftigt. Pool kommer att ha stora krav på sig, de måste komma topp fyra (helst ännu bättre) men det blir tufft då Man City är bättre i år än tidigare och Spurs har inte blivit sämre men har CL-kvalet att klara av också.  Det är nu viktigt att spelare som Torres, Stevie G och Agger får vara kvar. Det är den stommen som är lättast att bygga utifrån. Det kan bli bra, det måste bli bra.

 

Freddie Ljungberg är på väg bort från Seattle, tillbaka till den riktiga fotbollen förhoppningsvis. Givetvis förstår jag att alla HBK:are hårdnar till lite byxan och att de med jämna mellanrum måste veva in tungan för att inte trampa på den när de ser framför sig att Freddie kanske igen får springa in på Örjansvall. Om du är HBK:are och läser denna blogg så hoppa ner ett par rader om jag inte ska vara helt avtändande för dig. Jag menar på riktigt, hur stor chans är det att Freddie kommer tillbaka till HBK nu? Jag tror han tar en halvbra klubb i La Liga eller Serie A. Sommar året om och en stor stad är väl Freddie i ett nötskal. Vad har Halmstad som inte Parma eller Teneriffa har?

 

Nu får bloggen ta en paus för nu. Det är nämligen dags att gå ner och packa väskan för att springa in på Tjörnevallens, relativt, gröna gräsmatta. Det är alltid lika kul!

 

Pudding


JA, NEJ eller KANSKE

Idag kom så beskedet som vi alla har väntat på, de flesta av oss med en salig förväntan av att Zlatan ska komma tillbaka men det finns även de belackarna som har korsat fingrarna för att få höra ett nej. Vad jag tror? Jag tror att detta är det bästa som kunde hända inför kvalet och inför framtiden för det svenska fotbollslandslaget. Förbundskaptenen Erik Hamrén har mönstrat ett landslag med ett problem, eller ett större problem i alla fall. Det problemet har varit att ingen av de beprövade anfallarna har klarat av att spela som ”ensam nia”, som ensam anfallare. Zlatan kan axla den rollen och det är den rollen han själv säger att han trivs bäst i. Det var just den rollen han hade i Ajax, i Juve och i Inter och där gick det väldigt bra. Det är inte den rollen han har fått i Barca och där har det inte, än, gått lika bra. I landslaget har Elmander, Toivonen och Berg fått prova på att spela som ”ensam nia” och det har inte fungerat på ett tillfredställande vis. Där kommer Zlatan in, han har vad som krävs och om han vill så kommer han att lyckas.

Zlatan är tillbaka i landslaget och han kommer även att göra comeback som lagkapten. Anders Svensson säger att det inte gör honom något utan att även han ser Ibra som den naturliga ledaren i laget. Jag är tveksam om Ibra passar in i den rollen. Inte på planen, inte inom laget utanför planen utan utåt mot media. Anders Svensson brister i många hänseenden, han är lagkapten för att han under en lång period (alldeles för lång period) varit otroligt trogen mot laget. Det som får mig att tveka inför att ha Zlatan som lagkapten är hur han hanterar media i motgång och då framförallt media som han inte kommer överens med (Bladet och Patrik Ekwall). Där tvekar jag. Annars finns det inga tveksamheter. Men sen kvarstår frågan vem som borde vara det? Min första känsla är Andreas Isaksson, för han är opetbar och jag tror att han har hög status inom laget och han är högt respekterad av det svenska folket.

 

Jag vill precis som så många andra få min säg om hur landslaget borde formeras, naturligtvis enligt Erik Hamréns 4-2-3-1.

 

Isaksson

Lustig – Mellberg – Majstorovic – Safari

Wernbloom – G. Svensson

Chippen – Källström – Bajrami

Zlatan

 

Sen säger jag välkommen EM!

 

Mjölkkossan ska inom kort presentera sommarens första värvning. Denna gång handlar det om ingen mindre än Alexander Garndt (för han vet väl alla vem det är?). Alexander Gerndt spelar i dagsläget i Gefle och ligger på andra plats i skytteligan i Allsvenskan. Det är en klok värvning, för båda parterna. HIF behöver en notorisk målskytt att komplettera Rasmus Jönsson med, för Sundin räcker inte till i slutändan. Det är en bra övergång för Gerndt eftersom att han behöver mellanlanda innan han går ut till Europa. Steget mellan HIF och Gefle är ganska stort, kraven blir större i HIF och det är bra att vänja sig innan han tar steget ut till Holland eller Tyskland. Bra HIF! Även om det kanske blir lite dyrt då den går på cirkus sex miljoner och HIF är inte stenrika.

 

Imorgon så åker jag till Sjuhalla, Kallekrona skärgård, men jag är tillbaka inom kort.

 

Pudding


Ännu en varm sillydag

Jag tycker att det har varit ovanligt tyst kring de svenska klubbarna nu under denna sillyperioden. I mina ögon så borde där finnas klubbar som är sugna på spelare som Marcus Lantz, Daniel Larsson och El Kabir. Det är bara tre av ett flertal namn som gjort en bra vårsäsong i sina klubblag i Allsvenskan och där borde ju finnas intresse från lag både i Danmark, Tyskland och Holland. Inte för att jag på något sätt är ledsen för att det inte ryktas febrilt om att de är på väg bort men det känns ändå märkligt. Framförallt när det gäller de två sistnämnda namnen då båda är unga och har varit väldigt framträdande i sina lag. El Kabir gjorde ju som exempel ett hattrick mot Di Blåe i cupen senast det begav sig. Daniel Larsson var med på Januari-turnén, om det nu är ett kvitto på att man är bra?, och har visat under våren att han kommer att vara att räkna med. Marcus Lantz, jag känner inte att jag behöver säga mer egentligen. Men han har varit seriens bästa och viktigaste mittfältare under våren och han har, och är naturligtvis fortfarande, navet i Di Röes spel.

Det är också väldigt lite spelare som ryktas vara på väg till någon av de allsvenska klubbarna. Det är lite brassar som provspelar här och där, men inte mycket mer än så. Är Allsvenskan så död?

En övergång av rött intresse kan jag dock bjuda på. Enligt Bladet ska allas våran Makondele vara klar för Häcken, till nästa säsong. Kanske inte helt oväntat att Makondele vill lämna då han har fått väldigt lite spel tid av C.K under våren. Dock så tycker jag att det är tråkigt att han lämnar då jag anser att han är viktigt för att han är så flexibel, jag vet att jag låter lite grand som Lasse Lagos men det får ni tåla, då han kan spela både som yttermittfältare och som forward. Det är framförallt som det senare alternativet jag ser att han kan konkurera under hösten då han inte kommer kunna peta Christoffer Andersson eller Mattias Lindström.

 

Tur då att vi har den europeiska fotbollen att gotta oss i. Det bjuds som vanligt på högt och lågt  i ryktesväg från alla möjliga hörn.

 

Pompey som i våras trillade ur engelska högsta ligan Premier League vill gärna behålla den engelska landslagsmålvakten James som hunnit bli hela 39 år gammal. Pompey har erbjudit honom ett kontrakt som gör honom till spelande tränare, Pompey vill ha ett svar nu men James verkar inte vilja stressa. Kanske tänker han inte följa med Pompey ner utan satsar kanske på en Premier League klubb för att få spela EM 2012?

 

Rafa på väg bort från Barca? Är kanske ingen omöjlighet. Han har ryktats vara på väg till Juve under VM men nu har det tagit en väg mot det fria landet. Han ryktas nu vara på väg till Hasse Backes NY Redbulls, som för övrigt tidigare i veckan presenterade ett nyförvärv i en annan före detta Barca spelare. Ingen mindre än Henry.

 

Zlatan är tydligen ännu en gång på väg till Milan. Det finns också uppgifter som säger att Sir Alex ska ha uttryckt intresse till super agenten Mino Raiola när han var i Manchester för att förhandla om Inters flyktande ungtupp Mario Balotelli, som sägs vara på väg till både United och City.

Om Balotelli lämnar känns City verken City eller United helt otroligt. Men i fallet Zlatan står jag kvar i att han stannar i Barca en säsong till och på tal om en säsong till i Barca så har även tränaren Pep skrivit på för ett år till i Barca.

 

Chahsley Cole kopplas återigen ihop med Real Madrid. Real behöver en stark vänsterback, vilket Chashley faktiskt är, och det var Mou som tog Chashley från Gunners till Chelsea. Chashley sägs också vilja lämna London då det har kört ihop sig lite med hans före detta flickvän.

Ingen mindre än Iker ska ha sagt till en tidning att denna övergången är väldigt nära, enligt flertalet källor kring styrelsen. Och man kan ju tycka vad man vill om Chashley, men han är ju faktiskt ganska bra.

 

Detta får vara allt för nu. Snart kommer mamma hem och stjäl tillbaka datorn, som faktiskt tillhör henne, och då får jag snällt göra något annat.

 

För övrigt så är det snart dags för kräftskiva i TB&IF:s regi, den 7 augusti bär det av på Tjörnevallen och det är traditionsenligt lite tävlingar och sådant innan. Ser vi framemot!

 

Pudding


Dags att heja på AIK!

Sitter med mamma framför tv:n, jag röstade på Morden i Midsommer men mamma la in sitt veto och valde Tv4 Fakta. Detta mycket intressanta program handlar om de lyckligt lottade människorna som får städa mordplatserna i USA. Spännande!
Har vid flertalet tillfällen under dagen startat min vuvuzela-app på iPhonen för att stilla abstinensen. Går sådär.

 

Idag tog AIK första steget mot Champions League då de besegrade ett lag från Luxemburg med 1-0. AIK ska tydligen gjort en dålig match och det enda sättet att undvika fiasko ska ha varit att vinna, och det gjorde dem ju. Detta är två viktiga matcher, två väldigt viktiga matcher. Jag tycker därför det är synd att AIK gått så otroligt dåligt under våren. Men de är på väg upp nu och de har ju faktiskt ett lag som borde sluta topp fem i Allsvenskan, i alla fall enligt min mening. Missta mig nu inte för att gilla AIK för det är långt ifrån sanningen. Jag gillar inte attityden som AIK har. Jag gillar inte attityden som hela tiden ska försöka visa att ”vi är bäst i hela världen”. Jag tror att ett lag, eller enskild spelare, kommer längre på en attityd som är mer ödmjuk. Som visar att vi är bra men kan bli mycket bättre. Det är viktigt att AIK vinner av en väldigt enkel anledning, AIK är det enda svenska klubblaget i Champions League kvalet och är på så vis de enda representanterna för svensk klubblagsfotboll. Folk kan tycka vad de vill om AIK men det är nu dags att vi som supportrar av svensk fotboll knyter nävarna och ställer oss bakom dem. Precis som vi borde göra bakom Kalmar, Gefle, Elfsborg och Änglarna när de nu kvalar till Europa League. Det är dessa fem lag som försvarar den svenska flaggan ute i Europa och framförallt då AIK i det finaste rummet i vår världsdel.

Jag kom för ett tag sedan i en diskussion om det ovannämnda hejandet av AIK i Champions League-kvalet på Facebook. Han tänkte aldrig heja på AIK för att han ogillade dem så skarpt. Men jag köper inte det resonemanget, inte ens lite. För det handlar om patriotism och att det är Sverige vi hejar på. Allsvenskan och den svenska klubbfotbollen behöver lag i såväl Champions- som Europa League för det var alldeles för lång tid sedan senast det gick riktigt bra för ett svenskt klubblag i Europa. Senaste gången i Champions League var det Di Röe som var där när vi bland annat besegrade självaste Inter på vägen dit. Och senaste gången i Europa League, med ett bra resultat, var ju också Di Röe (om jag inte missminner mig?), men då hette det Uefa Cupen och Di Röe åkte ut i Sextondelsfinal mot PSV.

Så vänner, var nu lite patrioter och heja på AIK och de andra som kvalar ute i Europa!

 

Sitter och funderar på hur det kommer sig att de stora klubbarna i Sverige inte har något alls att sätta emot lag som tillexempel danska FC Köpenhamn (FCK), verken sportsligt eller ekonomiskt? Skulle det kunna vara så enkelt att vi SvFF måste släppa klubbarna lösa att bli AB:s om de vill det? Och på så vis slippa starta riskbolag till höger och vänster? För att på så vis kunna pumpa in mer pengar i klubbarna för att både kunna värva bättre spelare, men också för att kunna bygga upp stabilare ungdomsverksamheter (likt Di Röe och Änglarna) och även för att kunna behålla de bästa spelarna. Kanske skulle det kunna bli bättre då? Men jag vet inte. Men något måste ju ske!

 

Vi ska också glädjas för att det svenska dam U-21 laget gör sitt första U-21 VM. Det slutade med att skånska, hon spelar i Kristianstad, Antonia Göransson sparkade inte två mål och hjälpte svenskorna till seger. Det gillar vi och det är alltid kul att få göra en historisk första match som dessutom slutar med seger. Härligt!

 

Pudding


Abstinens!!

Klockan började närma sig 2000, jag gick mot kylen och tog fram en kall för att sedan sätta mig framför soffan. I mitt lyckorus tänkte jag att det är snart dags! Jag satte på fyran och möttes av något helt annat än vad jag tänkt mig, men jag lät mig inte störas, jag lät mig inte bli besegrad på grund av detta. Jag tänkte att det går säkert på ettan eller tvåan så i min iver bytte jag kanal. Men där var ingen fotboll där heller, vad har hänt? Där satt jag i soffan med en kall öl i handen och kände hur adrenalinet pumpade genom kroppen. Jag slogs plötsligt av att ”fan, det var ju final igår”. VM är ju över! Abstinensen finns alltså redan.
 

De få gånger jag har tippat matcher här på bloggen så har det oftast gått med nosen före rakt ner i diket. För den mindre belästa tippade jag ju bland annat att Frankrike och PRO skulle, inte bara ta sig vidare utan även, vinna sina grupper. Jag tippade dessutom att brassarna skulle slå Holland i kvarten och sen ta sig vidare till final. Det gick sådär med tippandet under VM. Därför ser jag det som min plikt att faktiskt påpeka två rätt jag har haft. Jag sa hela tiden att Spanien skulle vinna, och där har det varit många med mig. Spanien har dock enligt mig varit en ganska så stor besvikelse. De har spelat lite för defensivt då de inte har vågat spela ett 4-3-3 på riktigt (ett 4-3-3 som Barca), om de valt att spela det alls. Jag tryckte på att de istället för torres skulle spela med en ytter till (läs exempel Pedro eller Jesus) och två offensiva innermittfältare (jag ville se ett byte på Sergio eller Xabi Alonso mot Cesc). Dessa två ändringar skedde inför eller under finalen. Ett renodlat 4-3-3 äntrade planen med Pedro istället för Torres, vilket skapar en större trygghet och ett fyndigare lag för de spelare som kan och måste få fart på passningsspelet. Det gick sådär för Spanien om jag ska vara ärlig. Holland stod emot och de gjorde det bra, om än väldigt fult ibland (se klippet under där De Jong sparkar ner Xabi Alonso med en fot i bröstet).  Men hjältarna vann och den kanske största av dem alla fick avgöra. Iniesta är en av de största små personerna som finns. Han är så nära gud en fotbollspelare kan komma en dag som denna.

  


Har ögnat igenom Bladet ett par gånger idag, både Bank och Niva skrev krönikor idag och de är som vanligt väldigt bra. Där var också en artikel som tipsade om hur man skulle bli av med abstinensen så här efter VM. Bladets relationsexpert menade att man nu skulle grabba tag i sin partner, hångla och ta på varandra och även ut och promenixa hand i hand och prata om allt annat än VM och fotboll. Bank däremot lugnade alla oss andra som inte har partner med att det kommer mer fotboll. Idag har det bland annat varit final i den Isländska-cupen. Bara en sådan sak!

 

Spaniens lagkapten, allas våran Iker, avslutade en intervju på ett lite udda sätt sådär mitt i glädje ruset. Han valde att kyssa reportern innan han gick (tilläggas bör väl att hon är hans flickvän), vissa har det bra!

 Pudding


Tillbaka från Gotland

Bollen sattes i rullning. På planen fanns de svarta och kaxiga laget som var så där fruktansvärt bra under året som kom att kallas 2lax9, laget som inte längre har en själ. På planen stod också de röda hjältarna, kärlekens soldater som är det laget som i år har varit sådär fruktansvärt bra. På spel stod en plats i en av semifinalerna i Svenska Cupen. Avgörandet lyste länge med sin frånvaro, men det kom och det var de där ”röe” som tog segern efter straffar. Om det var rättvist eller inte kan jag inte riktigt uttala mig om då jag under tiden matchen rullade på i Stockholm befann mig på en takterrass på en restaurang i Visby tillsammans med rådet och drack bubbel och käkade god mat.

 

Nu är det så att jag är tillbaka efter en veckas frånvaro då jag som tidigare nämnt befunnit mig på Gotland och Almedalsveckan. Jag passade på att gå på ett seminarium anordnat av Riksidrottsförbundet (RF) som var väldigt bra. Det handlade om att enligt de EU-direktiv som finns så ska det bli massa skatt och moms även på de ideella föreningarna, vilket inte är bra. Detta kommer jag att skriva om i ett eget inlägg senare.

 

Ikväll är det dags för bronsmatchen i VM. Tror att Tyskland fixar detta utan några större problem faktiskt. De har som så många redan påpekat ett väldigt starkt lag, som dessutom är väldigt komplett. Tycker att många andra nationer borde ta sig en titt på vad Tyskland har gjort med sin ungdomsorganisation för den är grymt stark just nu och det hade kanske varit något för Svenska fotbollsförbundet (SvFF) att ta sig en titt på?

 

Ryktes karusellen fortsätter att gå varm i det vackra vädret. Filipe Melo, som idag spelar i Juve, ryktas vara på väg till Gunners i en bytes handel där Gunners ”offrar” Clichy. Ibra är dock längre inte aktuell för Chelsea då deras tränare Carlo anser att det räcker med Drogba och visst är det så? Ibra ryktas dock vara på väg till Milan då Milan bland annat är beredda att byta bort den unge brassen Pato då de är riktigt sugna på Ibra. Chivo, som idag spelar i Inter, sägs vara på väg till sin förre tränare Mous nya klubb Real då Mou anser att en vänsterback till hade varit klokt. Ingen som säger emot honom på den punkten. Så här kan vi fortsätta länge men det kommer inte att hända just nu.

Tycker för övrigt att det är dags att den sportsliga ledningen i Di Röe att de tar sitt ansvar och erbjuder Marcus Lantz ett ordentligt kontrakt så att han inte försvinner till vintern. Skärpning!

 

Imorgon bär det av till Skåne för min del, ska ta mig lite semester. Två veckor närmare bestämt. Kommer bland annat att bara vara hem och pilla mig i navlen, jag kommer umgås med lite vänner, jag ska fira lillebror Alexander som fyller åtta år på lördag (tusan vad fort det har gått!) och sen bär det av en tur till Sjuhalla (typ Kallekrona) också. Så det är nästa vecka som det händer så att säga.

 

Pudding


Ännu en paus

Tänkte bara delge att i en vecka från idag så kommer bloggen att ta en puas. Jag kommer nämligen att befinna mig på Gotland och Almedalsveckan för att arbeta. Är du där får du jätte gärna knalla fram och säga hej till mig, lättaste sättet att känna igen mig på är på min blå-rådströja där det står Värnpliktsrådet på ryggen. Så kom gärna fram om du ser mig som sagt.

Dunga sade upp sig själv, många skriker på Maradonas avgång efter "fiaskot" mot Tyskland. Vem tror ni tar över? Ingen kan ju fylla Maradonas plats när det är presskonferenser, eller?

För övrigt borde ni kika in på Svensk Soldats hemsida om du är intresserad av soldatfrågor. Det kommer att bli toppen. Nu önskar bloggen er en trevlig och solig vecka. Så säg nu hej till mig om ni ser mig i Gotland!

Pudding


"Holland äger ju typ nu"

Oj, känslan just nu är lite konstig. Om du läst inlägget som fick namnet Brasilien till VM-final förstår kanske att jag sitter med en lite konstig känsla för stunden. Jag var inför matchen väldigt säker på att brassarna skulle gå vidare och vara det laget från ”denna sidan” som skulle gå till finalen. Efter första halvlek så är jag om möjligt ännu säkrare. Brassarna spelade bra, det gick fort och till skillnad från tidigare matcher så spelade de framåt så ofta som möjligt. Det var också här Filipe Melo presenterade sig själv. Han bjuder på en fantastisk passning till Robinhos 1-0 mål och Holland var skakat. Maarten Stekelenburg, Hollands målvakt, bjöd dessutom på en jätte räddning när Kaká skulle knorra in en boll i bortre hörnan.

I SVT-studion gick diskussionerna om att Brasilien var ett stenkast från VM-guld. Och det var den känslan jag hade här i min fåtölj också.

 

I paus kunde vi också läsa på Zlatan-avslutarens Facebook att det var dags för Hollands anfallare Van Persie att skärpa sig och se till att göra ett mål. Jag tyckte likadant, jag kommenterade hennes status med att det var dags att byta ut honom. Min tanke var att de skulle byta ut Van Persie och slänga in Van der Vaart och då sätta in Kuyt som centralanfallare för att med sitt löpsteg trycka ner Brasiliens försvar. Tycker inte att Van Persie varit tillräckligt bra i detta VM, han kan så mycket bättre och jag håller här med herr Lack om att Van Persie måste sluta tjura och börja spela fotboll igen.

 

Så kom det till andra halvlek. Brasilien skulle ju egentligen bara precis spela av matchen, men Holland ville annorlunda och fick hjälp från lite oväntat håll. Nämligen tidigare nämnde Filipe Melo. Han började med att själv göra 1-1, även om det mycket är Julio Cesars fel för han måste ta den bollen. Vet inte vad ni målvakter säger som kan sånt? Men jag anser att han borde kommit ut bättre och plockat den.

Sen blir det plötsligt 2-1 till Holland. Holland får en hörna som slåss från höger, Kuyt skarvar den och Sneijder får stå helt själv och trycka in den. Dålig markering från försvaret, men det är samtidigt en väldigt bra hörnvariant.

Då tänkte Filipe Melo att det var hans tur att synas igen. Han drar på sig ett rött kort och blev således utvisad. Ett väldigt onödigt kort om ni frågar mig.

 

Nu tror jag att Holland går till final. Det enda som jag kan se talar emot dem är att Van der Wiel och De Jong missar semifinalen mot Ghana/Uruguay då de båda tog sitt andra gula för turneringen under matchen mot Brasilien. Men jag tror som sagt Holland grejar det ändå.

 

Herr Lack utnämnde tidigare Kuyt till matchens bästa lirare och Zlatan-avslutaren var inte sen med att hänga på och givetvis står jag också i ledet som vill applådera fram Kuyt. Dock så vill jag också lyfta fram två andra spelare i Holland. Dels målvakten Stekelenburg som jag tyckte var riktigt bra, han spelade säkert och bjöd på ett par riktigt fina räddningar. Sen vill jag också lyfta fram Andre Ooijer som var en av de två mittbackarna i Holland. Han fick veta under uppvärmningen att han skulle spela då Joris Mathijsen gick sönder. Jag tyckte han var den bästa försvarsspelaren på plan, han spelade enkelt och med stor pondus.

 

Det är faren som har bjudit på rubriken idag. Strax efter 2-1 målet så fick jag  ett sms där det stod ”Holland äger ju typ nu” och visst gjorde dem det. Så jag tackar far för hjälpen med det!

 

De två snabbaste veckorna i världshistorien har sprungit förbi, för idag presenterade FA att de väljer att behålla Don Fabio vid rodret för det Engelska landslaget. Rätt eller fel, vad tycker ni?

 

Nu ska jag kasta mig in i duschen för det ska bli en kväll i parken med bland annat Jesper Holmos.

 

Pudding


Brasilien till VM-final

God morgon vänner! Idag är det fredag och äntligen dags för lite VM-fotboll igen. Dagen rivstartar med Brasilien mot Holland och ikväll är det dags för den lite mindre sexiga matchen mellan Uruguay och Ghana. Jag är av den tron att vinnaren mellan Brasilien och Holland är det laget som av de fyra ovannämnda som kommer att gå till final. Anledningen till detta är att trots Ghanas otroliga publikstöd, de bär nu hela Afrika på sina axlar, och trots att Uruguay gått som tåget så räcker de inte till mot verken Holland eller Brasilien. Mitt tips är Brasilien som har en sånär komplett trupp som möjligt. En av världens bästa målvakter i Julio Cesar, VM:s kanske starkaste mittbackspar i Lucio och Juan, världens utan tvekan två bästa högerbackar i Alves och Maicon, en riktigt stark defensivmittfältare i Gilberto Silva (ja han lever fortfarande) och framåt är de alltid starka med namn som Fabiano, Kaká och Robinho.

Även om mina sympatier fortfarande ligger hos Spanien så har Brasilien som sagt ett fruktansvärt bra lag.

 

Skönaste uppsnacket bjuder dock Argentinas mittback Martin Demichelis på när han skickar en skön passning till Englands dito John Terry. Demichelis slängde ur sig följande:

Seeing the way Terry played against Germany, if I was Terry I wouldn't be able to go back to my country. Vi får för Dimichelis hoppas att han presterar bättre när Argentina imorgon möter Tyskland så att han vågar åka hem till Argentina efteråt.

 

Ett citat till från gårdagen hinner vi med. Det är uppmärksamme Ekwall som skriver om det på sin blogg så jag tar mig friheten och lånar det. Den gamle landslagsanfallaren Gerd Müller, ja han är tysk, fick igår frågan på vad som krävs för att bli en stor målskytt. Han levererade ett väldigt sanningsenligt svar men det är kanske inte det som göra allt. Svaret han gav var: att man gör mål. Där ser ni pågar och töser, det är inte svårare än så. Det är ju bara att göra mål!

 

För övrigt så har tidigare nämnde Fabiano chansen att gå upp i ensam skytteliga ledning i årets VM. Det blir dock tufft att hålla det då både Villa och Higuain är ganska sugna på även den titeln.

 

För övrigt så gick det ju mindre bra för Ellos EIF igår då de förlorade mot Hammarby i Svenska Cupen med hela 3-1. Det är ju naturligtvis inte riktigt okej.

 

Pudding


Cesc stannar i Gunners?

Länge sedan sist så här kommer lite sanningar och osanningar igen. Vad händer egentligen på transfermarknaden?

 

Den tyske mittfältaren, och nästan min namne, Bastian Schweinsteiger ryktas vara på väg till inga mindre än Real Madrid. Real Madrid som redan tidigare har gjort klart med vänsteryttern Angel Di Maria letar nu alltså efter ännu en mittfältare. Bastian kan spela både centralt och på en kant. Real ska ha presenterat ett bud till Bayern, som är hans nuvarande klubb, på cirka 460 miljoner. Bayern har dock inte tagit ställning till det än.

Nu är jag inte världens största Real Madrid-fan men varför envisas de med att värva dyra och äldre spelare? Varför kan de inte investera i yngre spelare istället? Mycket klokare att värva en spelare som Özil eller varför inte Giovinco?

 

Cesc öppnar för en fortsättning i Gunners och Ibras agent Raiola (varför har han kvar honom egentligen?) öppnar för att Ibra stannar i Barca.

 

City har redan värvat två spelare, David Silva och Jerome Boateng, och nu ryktas även Lazios försvare Aleksander Kolarov vara på väg. Tre kloka värvningar om du frågar mig. Om jag vore tränare för City så skulle jag se till att värva en centralmittfältare till. Varför inte en killa som tidigare nämnde Özil? Pengarna finns ju. Problemet är bara att Özil ska ha uttryckt att han bara vill spela för Werder Bremen, hans nuvarande klubb, och ovannämnda Barca. Vilket resulterar i att det även är en jobbig värvning att genomföra för Real.

 

Förre MFF och HBK tränaren Roy Hodgson har skrivit på för Pool. Känns väl som en helt okej ersättare faktiskt. Dock så är Roy inte känd för att vara nytänkande och nyskapande och han kommer inte att få Pool att spela någon gladfotboll. Det är kanske dock det minsta problemet? Har en känsla av att Pool-supportrarna hellre tar revansch resultatmässigt än att laget bjuder på sprudlande fotboll. Det ryktas om att Roy vill ta med sig mittbacken Hangeland från sin förra klubb Fulham. Om han lyckas med detta så blir det ett hel skandinaviskt mittbacks par i Pool till hösten, med norske Hangeland och danske Agger. Kan bli bra, kan bli riktigt bra.

 

Sen finns det en väldigt tråkig nyhet att skriva om också. Eddie Moussa, som fram till i natt spelade i Assyriska FF, föll under natten offer i en skottlossning i Södertälje. Eddie ska enligt polisen ha dött direkt. Detta leder till att Assyriskas match ikväll blir inställd då hela klubben är chokade och mycket ledsna.


http://www.assyriska.se/dynimage.php?mod=news&id=2851

 

Med detta skrivet vill bloggen att alla skänker en extra tanke till Eddie och de som stod honom närmst.

 

Pudding


AIK har sålt sin själ!

Detta inlägg var lovat att dyka upp på bloggen under gårdags kvällen, men så blev det inte utan det kommer helt enkelt nu. Anledningen till att det inte kom upp igår är att jag inte hade tid då det blev en tur ner till stan där det inhandlades så väl glass som övrig kost. Så enkelt är det.

 

Jag anser, som nämndes redan igår, att AIK har sålt sin själ. Oavsett om du köper AIK tränaren Millers version eller om du tror på vad Bojan/Mutumba säger så har AIK sålt själen och de sålde den förvånansvärt billigt enligt de uppgifter som bloggen har tagit del av. Verken Bojan eller Mutumba har varit bra under våren. Ingen av dem har varit ens skuggar av de två spelarna vi fick se i höstas när AIK tog sin dubbel. Det som dock är viktigt att ta i beaktande är att Bojan mer än halverade sin lön för att kunna spela i AIK och Mutumba har tatuerat in sin berömda 2lax9-tatuering på bröstet. Det är båda tecken på kärlek som är det som är grunden i svensk klubbfotboll. Sen är det bra om de som älskar klubben är bra, vilket jag anser att båda de ovan nämnda spelarna faktiskt är.

Jag tycker att det är ganska oviktigt om klubben sålt spelarna mot sin vilja eller om spelarna valt att lämna själva, det är inte det viktiga i sammanhanget. För oavsett vilket så har AIK felat i sammanhanget. Antingen så har de ju sålt en stor del av AIK själen mot denna dels vilja, eller så har de gått med på att sälja en del av själen utan att försöka övertyga den om att det är viktigt att de är kvar. För om de försökt är jag övertygad om att de hade stannat.

De uppgifter som bloggen tagit del av säger att den ungerska klubben Videton, som är den klubben som köpt båda spelarna, betalat sammanlagt(!!) 14 000 000 (fjorton miljoner) för båda spelarna. Bara det är en skymf. Dock så ser Videton detta som ett jätte klipp. Alexander Berze, som är ordförande i Videton, har jämfört Mutumba med Ronaldinho och Bojan med Baggio. Bara detta gör ju att i alla fall jag blir lite orolig och jag förstår att Berze måste vara jätte nöjd med en affär med spelare i de kvaliteterna … Här kan ni läsa vad Berze har sagt om de två förre detta hjältarna.

 

 

Nu har AIK sålt 8 (åtta!) spelare av den startelva som tog guld förra säsongen, plus att de sålt tränaren också. Detta är inte okej och borde inte få ske när vi ändå är på så pass hög nivå som Allsvenskan är. Jag är lika nervös inför varje transferfönster. Hur många spelare kommer vi att tappa i år? Särskilt en säsong när det går bra. Det är för tråkigt. Är dessutom ännu tråkigare när spelarna flyttar till norska eller danska ligan. Vet inte om detta ska lastas på SvFF eller klubbarna, men något måste göras!

 

Vill för övrigt slå ett slag för Värnpliktsrådets blogg. Något att läsa för den med intresse för försvarspolitik och värnpliktsrelaterade frågor. Under eftermiddagen kommer jag att blogga om den sista vaktavlösningen på Stockholms slott under pliktens tid. Så för den intresserade klicka här.

 

Pudding


RSS 2.0