Allt mellan cupguld och Jay Bothroyd

Så var säsongen över även för Helsingborgs IF, det blev en seger i Svenska Cupen och en välförtjänt titel. Som grannen kommenterade på Facebook igår så har de skånska lagen visat att dem är övermäktiga på både herr- och damsidan. I Malmö blev det dubbelt guldfirande och i Helsingborg blev det, som sagt, en cupseger.

Det jag förvånas är över hur SvFF totalt har misslyckats med att göra Svenska Cupen till en större tillställning än vad det har varit. Som alla är medvetna om är det en plats i Europa som står på spel och det i sig ger lite extra klirr i kassan. Cupen fick dock en fin inramning och avslutning. Bajens supportrar slöt upp i massor och vilken inramning! Bortsett från att Marcus Lantz fick ett par mynt och säkert en och annan tändare inkastat på sig så var, vad jag kunde avläsa från sängen hemma i Tyringe, det en fantastisk stämning på Söderstadion. Det förbundet borde fråga sig är om det är rätt eller fel att ge ett lag fördel av hemmaplan i en final i cupen. I mina ögon borde matchen ha spelats på neutralplan, likt den gjorde senast HIF tog hem den. Bara en lös tanke.

Sen har media en viktigt och stor del i detta. Inte ens en notis på någon av de kvällstidningarnas framsidor. SvFF och media kan tillsammans bygga upp värdet på cupen, gör det (som man säger inom Försvarsmakten).

 

Don Fabio har gjort en minst sagt intressant landslagsuttagning. Han har tagit ut Jay Bothroyd som till vardags spelar Championshiplaget (den engelska andra ligan) Cardiff. Detta tycker jag påvisar något jag nämnt tidigare, England producerar för lite talanger. Här pratar vi om det som av många ses som världens absolut bästa liga och då finns det inte tillräckligt många inhemska stjärnor för att fylla ut landslagstruppen.  Det är ett stort IG till FA.

Nu har FA i och för sig gjort om reglerna och det är ett steg i rätt riktning. Men är det för lite för sent? Det återstår att se.

 

Ikväll är det dags för derby i Milano. Zlatan är bär givetvis en centralroll i det hela, annat vore konstigt. Men att älta Zlatan blir lätt lite tröttsamt och han är inte på något vis hela laget. Zlatan besitter kvaliteter som kan avgöra en match, men det är inte där allt fokus borde ligga.

På pappret är Inter ett starkare lag. De har i stort sätt samma trupp som i fjol när de bärgade CL-titeln och sett över en hel säsong så bör de också vara bättre. Milan är dock lite på uppgång, även om det har förekommit både slagsmål och mindre lyckade matcher så är de inte på något sätt dåliga. Nyckeln ligger till att få anfallsspelet att sätta sig. Skadan på Pippo kan stå Milan väldigt dyrt då firman Zlatan och brassarna inte har fungerat något vidare. Det är en öppen match som jag anser att Inter borde vinna.

 

Stoke City hemmaslog Pool med 2-0, det är inte riktigt okej i min bok! Snart är det avspark för det andra Liverpool-laget som idag gästas av Gunners, en intressant tillställning. På måndag är det för övrigt fotbollsgalan som tar sig form i Malmö Arena. Nära och bra för både HIF och MFF som torde ha en del prismottagare båda två.

 

… kanske var detta sista gången vi sågs? jag kommer att sakna dig …


Pudding


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0