Kval imorgon och Rasmus är med Laul Calling

Fotbollsnyhet efter fotbollsnyhet börjar bubbla till ytan. Men inget som är jättespännande. Det går att läsa om Helsingborgs skadeproblematik i HD där nämns inte Gerndt som under dagen rapporterats skadad men det ska han (vad jag hört) inte heller vara då han nu rapporteras vara fit for fight, det går att läsa en intervju med Erik Edman på AOH av någon Sebastian Persson och det sker en ständig (nåja, nästan i alla fall) uppdatering av Liverpools säljande och icke säljande på herr Lacks facebook och det går att läsa om AIK:aren som blivit häktad för våldtäkt på diverse sidor på nätet, det går till och med att läsa väldigt kort om TB&IF:s kvalmatch imorgon på Tjörnarps bästa blogg.

Jag tänkte ta vid på TB&IF faktiskt, var länge sedan jag nämnde vår älskade klubb på denna ärofyllda och stundom välbesökta blogg. För den icke insatte så är det imorgon dags att avverka det sista slaget för säsongen, denna gång handlar det om att A-laget har stor möjlighet att ta sig tillbaka till division 6 (som ytterligare kunskaps inhämtning så var laget där så sent som i fjol). TB&IF har med sig en stark 3-2 seger från förra mötet som utspelade sig på bortaplan. Likt lag på samtliga nivåer så lider även TB&IF av lite småskador på ordinariespelare, men det finns en bra både bredd och spets i truppen som gör att dessa skavanker inte bör omöjliggöra ett avancemang på något sätt.

Jag känner mig ganska trygg inför morgondagen. Alla med någon slags fotbollskunskap har redan insett att TB&IF har goda marginaler (även om det är farligt att leka med dessa) och det hjälper givetvis till att sprida lite trygghet. Sen är det här med fotboll hemma i Tjörnarp alltid fruktansvärt roligt, oavsett om det är i form av sittande på läktaren eller om det är som en del av laget så är det alltid kul. Jag vill uppmana att alla av er läsare med möjlighet att bege sig till Tjörnevallen imorgon också gör det. Ju fler desto bättre som någon har myntat och det är precis så jag tänker också. Matchen rullas igång klockan 1400 och det är bara bra om ni är lite tidiga då lite uppladdning aldrig är fel!

Jag vill också ta tillfälet i akt och berömma TBoIF-support för en stark säsong. Det är en imponerande glöd och det har varit riktigt najs att kunna följa TB&IF:s framfart trots att jag befunnit mig i norrland flertalet av matcherna. All heder till er och jag lyfter på hatten!

 

Tänkte ta ett snabbt hopp till Allsvenskan och prata lite AIK. AIK har som nämndes tidigare fått en spelare häktad för våldtäkt och det var kanske inte direkt vad klubben och laget behövde i dessa tider. Jag förstår inte hur man som fotbollsspelare (eller människa överhuvudtaget) kan dra något sådant över sig själv och sin klubb. Oavsett om det gått bra eller dåligt för klubben hade det skakat hela klubben. Nu när det gäller AIK som i sig redan är en turbulent och väl omskakad förening så blir utloppet för detta inte bättre. Inte för att jag beskyller AIK på något sätt när det gäller detta, de kan ju inte lastas med något slags ansvar för vad deras spelare gör på fritiden. Intressant dock att Footballkiller-Miller valt att inte kommentera själva händelsen. Han brukar inte vara sen att sticka ut både näsan och hakan och slänga ur sig precis vad han tycker.

 

Vill passa på att slå ett slag för Laul Calling där Rasmus Jönsson medverkar. Det pratas både om Rasmus själv, om guldstriden i allmänhet och HIF i synnerhet. Det kan du kolla in om du har en halvtimme över en fredag som denna.

Just nu sitter jag fast i Norrköping, på väg mot de skånska slätterna. Har sått här i snart två timmar och jag vill bara skrika ut heja SJ. Mer om detta kommer, med största sannolikhet, att dyka upp på den andra bloggen senare under kvällen.

Med detta vill jag tacka för mig och jag hoppas att vi ses på Tjörnevallen imorgon.

 

Pudding


Kommentarer
Postat av: TBOIF-Support

Bugar för dem orden Pudding! Imorgon så kör vi fullt ös!

2010-10-15 @ 18:05:12
URL: http://www.tboifsupport.blogspot.com
Postat av: TBOIF - två bier för mycke

Där är rätt adress för den som vill

2010-10-15 @ 18:07:01
URL: http://tboifsupport.blogspot.com/
Postat av: Hannah

Jag tackar för kommentaren på mitt mycket 'genomtänkta' fotbollsinlägg och jag håller med dig, det ska drömmas och siktas moy höga och ibland en aning orealistiska höjder men då bör man också vara väl förberedd på ett par rejäla magplask. Vilket nu en del otroligt naiva svenskar missuppfattat o bla vräker ut sig Att hamren ska avgå. Jag tackar gud för att det Finns realistiska sporttyckare och drömmare som du Sebastian! Keep up the good work ;) o jag ska till ambassaden I Stockholm o lovar att hälsa Bruce från dig hehe

2010-10-16 @ 10:49:15
URL: http://hannahkarlsson.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0