Kaxigt, självsäkert och fruktansvärt smart

Det är ett offensivt HIF som ställs på benen på Olympia nu. Det är kaxigt, självsäkert och fruktansvärt smart (det sistnämnda av flera anledningar). En av de smartaste och mest självklara anledningarna är ju att det var precis detta lag som besegrade Elfsborg i Borås så sent som i måndags och de offensiva spelarna bör få ännu mer utrymme idag. Det är också smart av den anledningen att det är vågligt att slänga in Joel och tro att han står pall för 90 minuter så här tätt in på skadan och det är inte optimalt att behöva byta mittback under en pågående match. Därför är det smart av Conny!

 

Det går idag att läsa om jokern Erik Sundin i kvällan (och expressen), Mats Olsson skriver om Skånes kanske giftigaste 08:a som alltså får starta idag. Klicka på bilden och du bör hitta till krönikan.

 

 

Det går självfallet också att läsa om de tuffa pojkarna i Malmö FF som hellre ser Simpson än HIF-ÅFF. Samtidigt som jag inte klandrar (även om matchen är viktig så behöver inte underhållningsvärdet vara den bästa för en icke intresserad, vilket MFF:arna kanske borde vara?) dem så är det smått patetiskt. Då Rolle har satt strypkoppel på spelarna och låter dem knappt vara i samma stadsdel som en repporter borde de kanske använda tiden till något vettigare än att göra sig själva till åtlöje? Nu luktar det bara skräck och desperation kring ungtupparna i MFF.

 

Gunners har City borta lite senare idag. Svår match men det borde bli poäng i alla fall! Vet inte om jag vågar tro på seger?


Torres ryktas ännu en gång vara på väg bort från Pool. Inte konstigt att ryktena startat då han, enligt alla, var nära på att lämna Pool redan i somras och hösten har inte varit riktigt vad han och klubben förväntade sig. Ersättare sägs vara Forlan. Det bör vara ett tjockt kontrakt om de ska locka honom till klubben i dagsläget, då det inte finns så mycket som kan locka rent sportsligt.

 

Nej, nu är matchen igång och guldjakten sänds ju givetvis live på SR (vem gillar inte att lyssna på fotboll på radion?). Kom igen nu HIF!


Pudding


Kval imorgon och Rasmus är med Laul Calling

Fotbollsnyhet efter fotbollsnyhet börjar bubbla till ytan. Men inget som är jättespännande. Det går att läsa om Helsingborgs skadeproblematik i HD där nämns inte Gerndt som under dagen rapporterats skadad men det ska han (vad jag hört) inte heller vara då han nu rapporteras vara fit for fight, det går att läsa en intervju med Erik Edman på AOH av någon Sebastian Persson och det sker en ständig (nåja, nästan i alla fall) uppdatering av Liverpools säljande och icke säljande på herr Lacks facebook och det går att läsa om AIK:aren som blivit häktad för våldtäkt på diverse sidor på nätet, det går till och med att läsa väldigt kort om TB&IF:s kvalmatch imorgon på Tjörnarps bästa blogg.

Jag tänkte ta vid på TB&IF faktiskt, var länge sedan jag nämnde vår älskade klubb på denna ärofyllda och stundom välbesökta blogg. För den icke insatte så är det imorgon dags att avverka det sista slaget för säsongen, denna gång handlar det om att A-laget har stor möjlighet att ta sig tillbaka till division 6 (som ytterligare kunskaps inhämtning så var laget där så sent som i fjol). TB&IF har med sig en stark 3-2 seger från förra mötet som utspelade sig på bortaplan. Likt lag på samtliga nivåer så lider även TB&IF av lite småskador på ordinariespelare, men det finns en bra både bredd och spets i truppen som gör att dessa skavanker inte bör omöjliggöra ett avancemang på något sätt.

Jag känner mig ganska trygg inför morgondagen. Alla med någon slags fotbollskunskap har redan insett att TB&IF har goda marginaler (även om det är farligt att leka med dessa) och det hjälper givetvis till att sprida lite trygghet. Sen är det här med fotboll hemma i Tjörnarp alltid fruktansvärt roligt, oavsett om det är i form av sittande på läktaren eller om det är som en del av laget så är det alltid kul. Jag vill uppmana att alla av er läsare med möjlighet att bege sig till Tjörnevallen imorgon också gör det. Ju fler desto bättre som någon har myntat och det är precis så jag tänker också. Matchen rullas igång klockan 1400 och det är bara bra om ni är lite tidiga då lite uppladdning aldrig är fel!

Jag vill också ta tillfälet i akt och berömma TBoIF-support för en stark säsong. Det är en imponerande glöd och det har varit riktigt najs att kunna följa TB&IF:s framfart trots att jag befunnit mig i norrland flertalet av matcherna. All heder till er och jag lyfter på hatten!

 

Tänkte ta ett snabbt hopp till Allsvenskan och prata lite AIK. AIK har som nämndes tidigare fått en spelare häktad för våldtäkt och det var kanske inte direkt vad klubben och laget behövde i dessa tider. Jag förstår inte hur man som fotbollsspelare (eller människa överhuvudtaget) kan dra något sådant över sig själv och sin klubb. Oavsett om det gått bra eller dåligt för klubben hade det skakat hela klubben. Nu när det gäller AIK som i sig redan är en turbulent och väl omskakad förening så blir utloppet för detta inte bättre. Inte för att jag beskyller AIK på något sätt när det gäller detta, de kan ju inte lastas med något slags ansvar för vad deras spelare gör på fritiden. Intressant dock att Footballkiller-Miller valt att inte kommentera själva händelsen. Han brukar inte vara sen att sticka ut både näsan och hakan och slänga ur sig precis vad han tycker.

 

Vill passa på att slå ett slag för Laul Calling där Rasmus Jönsson medverkar. Det pratas både om Rasmus själv, om guldstriden i allmänhet och HIF i synnerhet. Det kan du kolla in om du har en halvtimme över en fredag som denna.

Just nu sitter jag fast i Norrköping, på väg mot de skånska slätterna. Har sått här i snart två timmar och jag vill bara skrika ut heja SJ. Mer om detta kommer, med största sannolikhet, att dyka upp på den andra bloggen senare under kvällen.

Med detta vill jag tacka för mig och jag hoppas att vi ses på Tjörnevallen imorgon.

 

Pudding


VM 2018 och 2022 - Vem tar hem det?

2018 och 2022, det är långt dit. För att inte säga att det är väldigt långt dit! Oavsett hur långt det är just dit så fattas det beslut om dessa två årens värdar för VM den andra december. Länderna som slåss om det är ganska många och lite chokande så har jag fastnat för … Qatar. Det som gör det hela intressant är att Qatar är ett otroligt litet land, det är till ytan bara ett stenkast längre än vårt älskade Skåne. Det som gör det ännu mer intressant är att arenaplanerna och dess animerade bilder är inget mer än magiska.

 

http://gfx2.aftonbladet-cdn.se/multimedia/dynamic/01307/ar-5_1307324l.jpg

 

Qatar vill ha VM 2022 och slåss med länder som USA, Spanien/Portugal, Japan/Sydkorea, England och ytterligare några till (alla länder förutom Qatar har även ansökt om det VM som spelas 2018). Qatar har utöver sina magiska arenaskisser även fått ett bra reklamnamn i en viss Zizou. Min känsla är att Zizous ord väger ganska tungt i dessa sammanhang och han poängterar en ganska bra grej…

-          Det är dags att föra VM till Mellanöstern. Fotboll tillhör alla. Det är dags att ge det till Qatar.

 

Jag gillar i och för sig tanken av ett VM i England. England har alltid varit och kommer alltid att förbli ett fantastiskt fotbollsland (även om de på planen tycks ha en ganska stor illvilja att visa detta). Det är dessutom inte omöjligt att 2018 alternativt 2022 går till ett land i Europa.

Det jag vill ha sagt, å ärade FIFA-delegater, är att när du sitter där med röstspaden i handen vill jag att du lägger din röst på England 2018 och Qatar 2022. Bara gör det. Det blir bäst så.

 

Pudding


Det blåser kallt!

Det blåser kalla vindar över Gärdet i Stockholm. Det gör det tydligen på flera ställen i Europa. Bland annat i Barcelona sägs det dra lite kallt så här när hösten trampar in med stormsteg. Jag sitter och spanar på vinterjackor så jag ska klara den spådda rekordvintern, Barca blickar ut över Europa för att hitta något som kan värma gott i vinter. Det pratas om Carlos Tevez som enligt uppgifter ska drömma om att spela tillsammans med Messi (vem gör inte det?) och Carlos är som bekant lite ovän med sin italienska tränare hemma i Manchester också. Anledningen till att Pep fryser trots att han sitter tryggt inne på sitt kontor på Camp Nou är egentligen inte så märklig. Han sålde Zlatan (även om det i sin tur var ganska väntat) utan att faktiskt komplettera truppen. Villa köptes in för att ersätta Zlatan, men Barca behöver fler ”truppseplare” efter som att de är i allra högsta grad beroende på av att nämnde David Villa tillsammans med Leo Messi förblir hela säsongen ut. Det har redan visat sig att de inte kommer att vara fallet. Därför måste Barcelona bredda truppen.

Det fortsätter att blåsa lite kyligt i norra London. Arsenal har, som så alla förutspådde, ingen målvakt som håller för spel i toppen av Premier League. Det jagades febrilt en ny målvakt under sommaren men jakten var resultatlös. Om det kommer en ny målvakt under januari månad är ännu högst oklart. Men finns det något annat alternativ?

Lite varmare vindar blåser det nu i Liverpool. Efter 300 miljoner pund fick så klubben nya ägare och det var väl på tiden. Dock finns det fortfarande Liverpoolanhängare som muttrar, de nya ägarna är även den ”jänkare” vilket upprör. Fantastiskt att det finns människor som dömer ut ett helt folkslag på grund av två individer.

 

Nej nu ska jag åter gå till arbetet. Sen ikväll spelas kanske den viktigaste matchen som någonsin spelats.

 

Pudding


RSS 2.0