CR9 borde bestraffas!

Fotbollen vilar aldrig, detta trots att det idag är speluppehåll i VM.

Jag står fast vid att jag tror att allas vårat Spanien vinner VM. Det som dock krävs är en del förbättringar. Det är viktigt att Del Bosque (Spaniens förbundskapten) får igång Xavi och Iniesta. Det duger inte att använda de båda som yttermittfältare, framförallt inte den förstnämnda som är en av världens absolut bästa innermittfältare. Jag och många med mig tycker att det är lite att underminera den spanska fotbollen genom att spela 4-4-2. Det blir inte bara tråkigare det leder också till att David Villa och Fernando Torres allt för ofta kommer långt ut på kanterna och det är inte där de är som bäst, även om Villa råkade avgöra matchen igår.

Nej, ett 4-3-3 borde de övergå till. Det som också borde göras är att de inte ska ha två defensiva mittfältare på planen samtidigt (läs Sergio och Xabi Alonso). Jag hade valt att formulera Spanien på följande sätt:

 

Casillas

FH: Ramos Puyol Pique Cepdevilla

FH: Cesc Alonso – Xavi

FH: Silva – Villa – Iniesta

 

Sen är VM-guldet hemma. Så som de spelar nu så kommer vi att få kämpa mer men det kommer att lösa sig ändå. Men inte lika vackert.

 

Igår fick vi återigen se CR9 skämma ut sig själv när han skickade jätteloskan Allan mot kameran och kameramannen efter förlusten mot ovan nämnda blivande världsmästarna.  Jag anser att detta borde få konsekvenser, inte från FIFA utan från det portugisiska fotbollsförbundet. Dels med anledning för att få CR9 att vakna upp ur den låtsas världen han lever i och där han tror att han är kung men också, och detta är den viktiga anledningen, för att han är lagkapten och bär ett stort ansvar. Det är direkt pinsamt när han inte bara som en av världens klaraste lysande stjärnor utan också som lagkapten för sitt landslag beter sig på detta viset. Han är en representant för Portugal, inte bara för fotbollslaget Portugal utan för hela nationen och då måste han tänka längre än näsan räcker. Nej CR9, igår sjönk du ännu mer i mina ögon. Din överbetalda diva! Hur tänkte dem när de utnämnde honom till lagkapten överhuvudtaget föresten?

 

AIK har för övrigt sålt sin själ, men mer om detta ikväll. Nu ska jag låta kaffekoppen sluka mig och så ska jag sitta och spotta på en bild av CR9 …

 

Pudding


Vikten av tradition

Solen skiner på oss, nästan oavsett vart i landet vi befinner oss. Kan läsa på Facebook att flertalet av mina vänner där har spenderat dagen på stranden eller i alla fall i solen. Jag däremot har spenderat nästan hela dagen med att resa, först ett tåg i nästan två timmar (Hässleholm till Sävsjö) sen buss i fyra och en halv timme (Sävsjö till Stockholm). Just nu hatar jag SJ, med djupet av mitt hjärta.

Men hur som haver så är det inte det som denna blogg ska handla om. Idag ska jag beröra något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, nämligen traditioner och dess betydelser. I alla fall lite, i alla fall vikten av att vidmakthålla färgen på tröjan.

 

Jag är av tron att traditioner inom fotbollen är något man ska ta tillvara på och ta stor hänsyns till. Det finns så mycket anledningar till att vara stolt över en fin och anrik historia (läs bland annat IFK Göteborg och Manchester United) och det finns så mycket att där igenom förvalta. En enkel sak är definitionen av en klubb via dess färger på tröjan. För hur skulle det vara om MFF skulle byta ut sina ljusblå tröjor mot mörkgröna istället. Skulle det vara MFF? Skulle Gunners vara samma lag om de valt att spela i svart istället för de traditionella röda? Nej verkligen inte. En klubb definieras efter färgen. HIF är ett tydligt exempel där laget fått ett av sina smeknamn efter färgen på tröjan, för klubben kallas ju av många ”Di Röe”- Färgen är en del av klubbens själ. Färgen är en del av klubbens tradition. Själen måste vårdas och traditioner måste förvaltas.

Därför ställer jag mig frågan till er mina kära vänner i TB&IF hur det egentligen hände att vi plötsligt spelar i svart? En tröja som inte bara får mig att likna färgerna vid AIK:s utan som dessutom, enligt min mening, är väldigt obekväm (det sista har egentligen inget med ämnet att göra!). Vi gick från röda tröjor med vita shorts, till vinröda tröjor med svarta shorts, till hel svart. Jag tycker att det är väldigt fel att vi spelar i svart. Jag tycker att det är dags att gå tillbaka till våra rötter och inför nästa säsong, som kanske även blir återkomsten i sexan(?), gå tillbaka till den röda tröjan och med om inte vita shorts. Vad hände med att vårda klubbens själ och vidmakthålla traditionerna? Eller det är kanske bara jag som tycker att sådant är viktigt i en liten klubb som TB&IF?

 

För att släppa en moralbomb så här på bloggen. Är jag rasist för att jag sjunger nationalsången?

Jag kan, trots min ringa ålder, sakna att sjunga nationalsången innan en match i Allsvenskan eller Svenska cupen. Det är de två yttersta tävlingarna inom svensk klubbfotboll. Det är här våra nya hjältar föds och många av våra gamla hjältar tar farväl. Jag tycker att det finns en stolthet som är viktigt att bära med sig in i fotbollens värld av att sjunga nationalsången. Men det är kanske bara jag? Någon som håller med mig eller tycker precis tvärtemot?

 

Gjorde för övrigt, som nämnt i tidigare blogginlägg, comeback igår. Det gick väl sådär. Både för mig och för laget. Jag fick mig en väckarklocka om att den lilla kondition jag faktiskt hade en gång i tiden, inte längre fanns kvar. Vilket på väldigt många plan är väldigt tråkigt. Men det lämnar också utrymme för förbättringar och det ska jag förbättra ganska mycket ganska snart. Är tanken i alla fall.

 

För övrigt fröken Alice så slog det vackra och sexiga Spanien ditt älskade Portugal och jag tycker är det så in i fåglarnas rätt att de gjorde det. Målet som David Villa gjorde var offside, om än med tio dubbar, men det är omöjligt för domaren att se. Så jag står kvar med att Spanien vann rättvist och nu är nästa stopp Paraguay i kvarten.

 

Pudding


Ikväll ska de svarta skorna på igen

Allt för många tidningar, då framförallt de engelska, bjuder idag på bittra och lessna texter. Därför tänkte bloggen ta till vara på att det faktiskt är en vacker dag idag och att en sådan dag bör präglas av kärlek på ett eller annat sätt. Idag är också dagen då jag, Pudding, ska dra på mig TB&IF-tröjan. Så detta inlägg ska handla om den barnsliga kärleken till en liten klubb i mellersta Skåne som egentligen inte är så mycket för övriga världen.

 

Jag skulle ljuga om jag ens gjorde en antydan till ett påstående att jag är bra på att faktiskt utöva den sporten som vi alla älskar. Det som dock är viktigt att förstå är att egentligen är det inte hur bra eller dåliga vi är på själva utövandet som avgöra hur bra vi är på fotboll. Det som är viktigt är att det finns en kärlek till sporten och en förståelse för dess storhet.

TB&IF har inte någon jätte anrik historia, klubben är dock 76 år gammal men storheterna inom klubben är föga kända utanför Höörs kommun. Vad jag vet har vi bara, än så länge bör ju tilläggas, fostrat en fotbollsälskare som är känd inom i alla fall hela landet. Bosse Nilsson. Bosse Nilsson spelade fotboll i Tjörnarp för länge sedan men det är dock ack så viktigt att påpeka att det är här, på Tjörnevallen, han har sina rötter.

 

Vad gör Tjörnarps Boll & Idrottsförening så speciell?

Egentligen inget. Tjörnarp har inget som inte någon annan division 7 klubb har. Klubben drivs av eldsjälar så som presidenten och hans fru. Klubbens seniorlag vilar stadigt på de lokala talanger som finns och deras vänner. Det är väl antagligen det som gör TB&IF så speciellt? Stämningen som både finns på planen och runt den skapas av en gemenskap och en delaktighet. Det är svårt att sätta fingret på vad som gör TB&IF så speciellt. Det enkla svaret är egentligen bara att det är så.

Jag tror att det är lättare för mig att se det. Jag har liksom aldrig haft något egentligt val. Det som talar för det är väl både familjetraditionen och den uppväxt som jag har haft. Hänvisat till traditionen så har både faren och farfar spelat för klubben och gjort x antal matcher. Sin finns det en del släktanknytningar inom klubben både från förr och nu. Faren är ju dessutom kusin med presidenten och sen återfinns det två stycken nästkusiner (kusinbarn för de mindre bevandrade) i herrlaget. Sett till uppväxten så har jag, tillsammans med nästkusiner och andra relevanta släktingar, spenderat ganska så mycket inne på Tjörnevallen som liten påg. Det är kanske därför som TB&IF känns så speciellt? Det är kanske därför det känns så självklart?

 

I vilket fall så är det ikväll dags att återigen snöra på sig de svarta skorna, som nu förtiden är utrustade med röda snören för att även på planen göra världen en tjänst. Ikväll är det dags för att spela mot Röke IF i Röke med b-laget. Tredje matchen för året och jag känner på mig redan nu att jag kommer att vara väldigt trött efteråt. Men det är det värt alla dagar i veckan!

 

Vi var tidigare inne på min far. Jag tänkte ta tillfället i akt och här på bloggen säga grattis till honom eftersom att han fyller 42 år idag. Så ett stort grattis till dig!

 

Jag vill också, för att avsluta med medkänsla även om denna blogg inte huserar inom detta ämne, skänka en tanke till de fyra norska soldaterna som nyligen stupat i Afghanistan.

 

Pudding


Jag ber om ursäkt

Tyskland och England är över och vilken match det blev. Den hade egentligen allt. Fina mål, ett öppet klimat och en domartabbe som heter duga. Jag tänker inte prata om vad matchen hade och inte hade och vilka misstag som gjordes och vilka som inte gjordes så värst mycket.

Bloggensledning kan konstatera att debatten om målkameror och straffområdesdomare kommer att explodera igen. Målet som gjordes, men inte godkändes, av Frank Lampard idag är en följd av att även männen med pipor är människor. Den assisterande domaren måste verkligen se att bollen är inne, det är en av de stora anledningarna till att fanskapet är där. Men det är bara att svälja att han inte gjorde det utan han stod fel och missade att bollen var inne.

Med matchen fortfarande färsk på näthinnorna så kan jag konstatera att det inte är på grund av fanskapets lilla miss som fällde avgörandet. Tyskarna var bättre. Özil visar upp ett oerhört lugn när han spelar och bjuder på såväl geniala passningar som dribblingar. Finns det något stopp på Miroslav Klose? Och den ”nye” nummer 13 Thomas Müller spelade väldigt bra.

Visserligen kommer det engelska mediedrevet att beskylla fanskapet för förlusten. Argumenten skulle kunna vara många. Det jag ser som huvud argumentet är följande, England hade kommit in i paus som ett helt annat lag om de fått sitt 2-2. Jag tycker synd om fanskapet för han kommer att få en tuff kväll och morgon dag. Frågan är också vad som händer med Don Fabios framtid i England nu? Kommer FA (det engelska fotbollsförbundet) att byta ut honom och så fall mot vem? Känns som att det kommer att bli en engelsman som tar över om skiftet gör. Rödknappen? Jag personligen tycker inte att Don Fabio ska vara kvar. Han är en klubblagstränare inte en förbundskapten och om han ska träna ett landslag så ska det vara Italien. Men nej ge honom ett klubblag. Pool någon?

Jag känner en stor avsaknad av hat nu. Var fanns hatet?

Här finns en tänkvärd artikel för de som är begåvade med det engelska språket.

Jag måste erkänna att jag njöt när PRO fick sitt respass redan i gruppen. Den stolta fotbollsnationen har skamfilat sig själv. Halva PRO måste lämna landslaget för att få fart på landslaget ännu en gång och på så vis få bort pensionärsstämpeln och bli det Gli Azzuri som Herr Birro tycker om så mycket.

PRO har dock inte skämt ut sig mest, jag menar det är ju inte PRO:s fel att de inte längre kan spela fotboll, utan det har ju fransmännen gjort. Inte nog med att de inte har presterat, det vill säga att de har spelat fruktansvärt dåligt, utan de har skämt ut sig utanför planen också. Kanske borde det franska fotbollsförbundet agerat tidigare? Nu gjorde politikerna det istället vilket kan rendera i att FIFA stänger av allt vad fransk fotboll heter från allt som berör något annat än franska ligafotboll. Detta eftersom att det står i FIFA:s stadgar att politikerna inte får blanda sig i medlemsnationernas fotbollsförbund. Så vad kommer att hända nu? Det återstår att se.

 

Argentina mot Mexico ikväll. Känns faktiskt ganska ospännande. Argentina, med artister som Messi och Di Maria i startelvan, borde leka hem denna match väldigt enkelt.

 

Jag tänker ägna resterande plats i detta inlägg till att ursäkta mig själv för att jag varit väldigt frånvarande på bloggen de senaste dagarna. Anledningen till detta är att jag dels varit mycket på resande fot, har bland annat åkt hem till Skåne, och sen har jag befunnit mig på en camping utan tillgång till en dator. Men som sagt, jag ber på ödmjukaste vis om ursäkt för detta. Detta leder också till att veckans lirare kommer att utebli denna vecka. Tror dock inte att ni fäller för stora tårar för detta.

 

Pudding


Spanien vann igår och idag får Frankrike säga hej då

Solen skiner i Stockholm idag, lika så gör det i Karlstad har jag hört. Jag hoppas även att alla andra också får njuta av detta vackra väder som vi har. Eftermiddag kommer att spenderas på Gärdet tillsammans med i alla fall Mäck. Som övrig information har undertecknad gjort samhället en stor tjänst idag då jag har lämnat blod.

 

Nigeria spelar antagligen på sista versen ikväll. Det blir riktigt svårt då det krävs seger mot Sydkorea och det sägs att förre detta Gunners-spelaren Kanu ska vara med från start och det kan vara väldigt intressant. Gammal är äldst som man brukar säga och visst hade det varit häftigt om Kanu kunde fixa fram en seger för sitt Nigeria?

Nigeria är dessutom det lag som sprungit minst under hela mästerskapet, de har bara sprungit 179 kilometer jämfört med Sydkoera som sprungit 212 kilometer.

 

Måste bara nämna Allsvenskans antagligen häftigaste värvning sedan Henrik Larsson vände hem till Di Röe. Värvningen är gjord av AIK och handlar om Rafa Benitez förre detta assisterande tränare Alex Miller. Det känns spontant som en bra tränare och kanske kan AIK repa sig nu. För Louise T:s skulle så hoppas jag det, men samtidigt så finns det ju inte så värst mycket att jobba med.

 

För övrigt är jag nöjd med att Spanien tog en seger igår, var väldigt viktigt. Tycker att många kritiker gått väldigt hårt åt Spanien idag. Det har sagts att dem spelade dåligt och det tycker jag är lite väl hårt. De spelade en solid defensiv och lät inte Honduras skapa mycket, om ens något alls. Tycker bland annat att Hannah ”Zlatan-avslutaren” Karlsson tyckte att Spanien spelade dåligt och nej Hannah ”Zlatan-avslutaren” Karlsson de var inte dåliga.

 

Gott att Sydafrika spelar ut Frankrike. Tycker det är rätt åt Domenech som har visat tydligt att han är otillräcklig som förbundskapten, eller tränare överhuvudtaget, nu i tre matcher och ett helt mästerskap. Ha så kul när du återkommer till Frankrike. Pleasant stay, önskar bloggen till dig.

 

Nu ska jag ta min Alvedon-cykel och bege mig hem till lägenheten. Med mig tar jag vår DIF-fotboll, som för övrigt en gång i tiden tillhört F01/02, och solen behåller jag ett tag till.

 

Pudding


Ikväll är det upp till bevis Spanien

Tröjan är påtagen, ölen står på kylning och jag är taggad inför matchen ikväll. Nu är det dags att Spanien gör verklighet av de chanser som de skapar och nu är dags för Spanien att trampa in som de jättar de faktiskt är.

 Skönt att se en riktig målfest då det släppte ordentligt för Alices Portugal och åter igen så gör CR7 mål igen. 7-0 slutade matchen mellan nyss nämnda Portugal och Korea DPR. Riktigt härligt. Tror dock att Svennis blev ytterligare lite gråhårig idag när han tittade på matchen idag. Just nu känns vägen väldigt lång till en åttondelsfinal för Svennis Elfenbenskusten.

Fast lite längre bort känns det för Frankrike som det är totalkaos i. Bråken blir fler och fler. Anelka började med att kalla förbundskaptenen för smutsig horunge. Då blev han hemskickad och som svar på det så hoppade Anlekas förre detta lagkamrater att träna i ren protest. Lagkaptenen Evra började nästan slåss med deras fystränare och dessutom sa landslagschefen upp sig direkt på plats. Det är härligt med känslor men ledningen kring det Franska landslaget har tappat det helt denna gången och förbundskaptenen kan inte vara nöjd med att avsluta sin tid vid rodret på detta vis.

 

Tycker att krisen i England har fått några kul svängar. Enligt vissa uppgifter så får nu inte förre detta lagkaptenen John Terry uttala sig i media mer under mästerskapet. Lampard, som är vicekapten nu för tiden, valde att försöka lugna ner allt med att det var mer ett möte som diskuterade matchen och att allt slutade med en öl mellan Don Fabio och några av spelarna. Vi får se vart det landar.

 

Bladet kan vi idag läsa att Don Fabio borde släppa in ”Wagsen” till de engelska spelarna. Och efter en snabb titt kan jag förstå om de saknar sina fruar och flickvänner för det är ju absolut inga fula flickor de har att göra med, även om utsidan nu inte är allt.

Stevie G:s Alex CurranWayne Ronneys Coleen McLoughlinCrouchs Abbey Clancy
Joe Coles Carly Zucker


John Terrys Toni Poole

Pudding


Äntligen hårdnar det till i byxan

Äntligen en match som får det att hårdna till lite i byxan. Matchen mellan Brasilien och Elfenbenskusten hade inte riktigt allt, men den hade väldigt mycket. Båda lagen hade bra intuitioner genom nästan hela resan. Löpningarna fanns där från de offensiva spelarna och för brassarnas del så fanns det även någon som kunde leverera bollarna (läs framförallt Kaká). Det är viktigt för båda lagen att deras målskyttar fick känna på nätmaskerna (Louis Fabiano x2 och Didier Drogba x1) då det är lättare att fortsätta en vana en att bryta en vana. Visserligen borde inte Fabianos andra mål blivit godkänt men den är riktigt svår att se, nästan ingen i Elfenbenskuten som såg den heller. 1-0 målet däremot är riktigt snyggt och vilken träff han får. Givetvis var både Elanos och Drogbas mål väldigt fina de också, men Fabianos första var fantastiskt snyggt. Det var lite fotbollsgodis över alla mål idag.

Sen spårar det tyvärr lite mot slutet, känslorna svallar över och det delas ut både en och två sulor och en och annan armbåge. Kaká blir olyckligt utvisad, den är fruktansvärt tveksam. Men det som dock är positivt med slutet, trots att det spårar ur, så är det skönt att se lite känslor från båda lagen för det har saknats. Likadant tycker jag att det är fruktansvärt skönt att se att Brasilien spelar ut så mycket mer idag. Sen är det underbart att Elfenbenskusten gör precis som mot Portugal, de står upp och utnyttjar sina muskler. Tror fortfarande att Elfenbenskusten går vidare. Brassarna vill inte förlora en enda match och Portugal måste framåt i den matchen och då öppnas det för kontringar och snabba spelvändningar för Brasilien.

 

Imorgon håller jag dock på Portugal, för de kan väl inte förlora mot Nordkorea? Sen råkar det ju vara så att jag i ett svagt ögonblick råkade lova Alice att jag skulle heja på Portugal, så imorgon gör jag det.

 

För övrigt så ser De Rossi ut som om han är hämtade direkt från Gladiator. Lite rough sådär. Kan även se vissa likheter utseende mässigt mellan Lt Martin Olson och PRO:s lagkapten Cannavaro. Men det är kanske bara jag som ser det?


Vilket mål av Bajen i superettan idag.


Svar på kommentarer ska vi väl också hinna med.
Vi börjar med Jesper Holmos, självklart är det så. Men sen får vi ställa oss frågan om talangen inte är lite förstor för en så simpel blaska.
Sen till dig faren. Tror också att PRO går vidare men de förtjänar verkligen inte att göra det. Kan man inte som försvarande världsmästare vinna över ett blåbärsgäng som Nya Zeeland, där spelare som sidleds Danne hade tagit plats i, trots dominans eller inte, så förtjänar man inte att gå vidare. Oavsett hur många avslut PRO hade och hur få Nya Zeeland hade så gjordes inga mål. Jag hoppas att Lippi har med sig syrgasen och rullatorerna för nu är det snart dags för PRO att packa ihop och börja dra sig tillbaka hemmåt och då med svansen så mycket mellan benen att det inte får plats med något annat där.


Pudding


PRO - Nya Zeeland

Det är paus mellan PRO och Nya Zeeland och ställningen är 1-1. En match som går i stereotypen av PRO:s matcher. Inget jätte sexigt spel, i mitt tycke då jag vill ha offensiv fotboll, underläge för PRO först via ett (i och för sig feldömt) snyggt mål och sedan en oerhört billig straff som de kvitterar på. Nu är det i och för sig en halvlek kvar så hoppet är ju inte ute men inget lär hända.

 

Jag tycker inte att vi ska hänga domarna för att de missade offsiden i samband med målet, för den gick inte att se fören reprisen hade vevats ett par gånger i tv-rutan. Sen tycker jag att PRO får en sjukligt billig straff när De Rossi lägger sig ner efter att försvararen dragit honom i tröjan, smset från pappa löd ”solklar straff” och det har han rätt i tillviss del då försvararen drar i tröjan och då ska det vara straff. Den långe Juve anfallaren Iaquinta slår dit straffen oerhört säkert.

 

Den uppmärksamme läsaren har sett att PRO bär sorgeband och då tänkte jag ta tillfället i akt att förklara varför de gör det. Och anledningen till detta är att under gårdagen så avled den gamle Italienske landslagsspelaren Roberto Rosato som bland annat var med och vann EM 1968 och var med och tog Italien till VM-final 1970.

Och givetvis så vill även bloggen hedra de gamla storheterna genom att nämna det här.

 

Pudding


”Dra åt helvete, din smutsiga horunge”.

Då var det dags för den nya kategorin Veckans lirare och det behöver inte som det kanske lite antyder vara en spelare som lirat i veckan eller överhuvudtaget de senaste 50 åren. Dock har valet av veckans lirare inte blivit så svårt som det från början var, från början handlade det om ett val mellan bland annat Vladimir Weiss, Mesut Özil och Alessandro Del Piero. Men så var där en killa som kritiserade sin förbundskapten, på ett väldigt korkat sätt om du frågar undertecknad, och blev sedermera hemskickad från VM. Hans namn är Nicolas Anelka och de orden han valde till sin förbundskapten kommer vi till lite senare i texten.

 


Vem är då Nicolas Anelka?

Vi börjar med den tråkiga informationen. Nicolas är 31 år gammal och har varit den sedan den 31 mars i år. Han är föd i Versailles i det lilla landet Frankrike. Han har tillsammans med sin fru Barbara Tausia två stycken små knoddar (Kais, 2 år, och Kahil, 0 år) och på sin fritid gillar Nicolas att spela tennis. Så nu vet ni lite bakgrundsfakta som ni absolut aldrig kommer att ha nytta av i hela ert liv.

 

Niclas Anelka har under sina år som proffs representerat hela åtta stycken klubbar, var av en av dessa klubbar har han representerat två (första gången som junior) gånger. Han började i Paris och Paris Saint-Germain (PSG) där han spelade som junior och spåddes en lysande framtid och beskrevs som en spelare som verkligen kunde hittade målet, och det har ju hållit sig.

1997, bara några månader efter det att undertecknad hunnit fylla sex år, skrev Anleka på för Gunners. Säsongen 96/97, den han kom under alltså, hade Anleka svårt att ta en ordinarie plats i laget men hans tid skulle komma. Under sin andra säsong i Gunners fick dock Nicolas en nyckelroll och var en av de framträdande spelarna när Gunners tog sin dubbel, då de vann både Ligan och FA Cupen. . Nicolas gjorde sitt första mål i en 3-2 seger mot United och på den vägen fortsatte det. Nicolas gjorde totalt 89 matcher och 27 mål i Gunners, då han lämnade klubben redan efter tre år.

Nicolas krävde stora summor pengar för att stanna i Gunners som tog ett beslut om att de inte var beredda att betala de summorna och således sålde de honom. Nu börjar cirkus Anleka. Han flyttade till Spanien och Real där han gjorde blått en säsong, spelade 28 matcher och gjorde fyra mål. Han var då, Reals rekord värvning och började bra men det gick bara utför. Så efter säsongen såldes han tillbaka till PSG där han gjorde hela en och en halv säsong, spelade totalt 56 matcher som resulterade i 18 mål. Mitt i sin andra säsong, den som bara blev halv, blev han utlånad till Pool där han fick 22 matcher och svarade för 5 mål bland annat ett mot stadsrivalen Everton. Efter Pool har han hunnit med såväl City, som Fernerbahce, som Bolton och nu befinner han sig åter igen i Englands huvudstad men nu tillhör han Chelsea.

 

Vad tycker undertecknad om Nicolas Anelka?

Det som är lätt att säga är att han är väldigt bra, han gör en hel del mål i såväl som klubblag som landslag. Han är oerhört giftig inne i boxen, precis som en ”striker” ska vara, men han har ett oerhört bra skott och trycker dit en och annan frispark.

Det jag inte tycker om hos Anelka är att han är väldigt egoistisk. Han spelar bäst när han får vara ensam på topp, vilket antagligen är anledningen till att Domenech spelade honom ensam på topp under de två första matcherna i detta VM, och han är ingen lagspelare. Skulle jag bygga ett lag med vilka spelare som jag ville hade Anelka aldrig varit med. Det som gör att jag ogillar honom ännu mer är att han inte kan glädjas ordentligt med laget eller se till lagets bästa, för i hans ögon så är laget han spelar i alltid bättre med honom på plan.

 

Vad var det han sa till Domenech då? Jo, i samma veva som Domenech byter ut Anelka i förlust matchen mot Mexico så går Anelka förbi sin förbundskapten och säger ”Dra åt helvete, din smutsiga horunge”. Detta har lätt till att Domenech skickade hem Anelka, som efter har sagt att han inte ska spela i Les Blues igen och det har dessutom i en omröstning bland det franska folket kommit upp att Anelka är välkommen tillbaka till Frankrike. En hård dom kan tyckas, men samtidigt inte. Han borde inte fått göra valet om fortsatt landslag spel efter VM själv, han borde bli portad av det franska fotbollsförbundet. Det må vara så att han är sur och besviken, och tycker att han borde vara kvar på planen efter som att laget givetvis är bättre med honom där, men allvarligt talat hur fan tänkte han?

 

Det mina vänner är Nicolas Anleka, i stort.

 

Pudding


”nu springer jag på toa”

De blivande mästarna kunde visst förlora de också, eller hur var det nu?

Det som är mest intressant efter att Tyskland idag förlorade mot Serbien är egentligen att efter förra matchen blev Tyskland hyllade, med all rätt naturligtvis, och det var snack om att det var dem som skulle vinna hela VM. Spanien däremot skrattade hela världen åt, hur kunde de förlora mot Schweiz. Precis som Tyskland idag så var de överlägsna, skillnad är att Spanien hade allt i sin match, och skapar många väldigt bra lägen men de lyckas inte få in bollen.

Idag följde jag matchen live på fotbollskanalen.se och underhållningen i pauserna (då det sänds reklam i tv4) är faktiskt riktigt bra. Det börjar med att jag får höra tattar Anders (han gör faktiskt att han är en av de bättre experterna som är med men jag kan ju inte gilla honom!) med att viska till Peter Jihde (som inte är alls lika bra) ”nu springer jag på toa”. Sen i ett senare inslag ska tattar Anders visa hur Özil gjorde för att slå de otroligt fina passningarna som han gjorde några gånger under matchen, det hela slutade med att han sköt bollen på Jihde som gjorde vissa uttryck om att det gjorde lite ont. Härligt Anders, det är antagligen en av de bättre bollar han slagit under hela sitt liv.

 

Frankrike gjorde inte som jag sa, vilket följaktligen ledde till att de inte vann matchen och nu är det antagligen ”bye bye Frankrike”. De förtjänar inte att gå vidare. Inte ens lite.

Tråkigt att det nu även ser tungt ut för Lasse Lagos och hans Nigeria. Men utvisningen går inte att diskutera så värst mycket och det tycker inte jag att super keeperns ingripande gör heller. Tycker att det är ganska tramsigt att skylla på bollen, precis som om de inte haft tillgång till dem innan!?

 

Fråga: Varför sänder inte SR matchen mellan Slovenien och USA?

 

Under kvällen eller helgen så kommer något nytt dyka upp på bloggen som heter Veckans lirare. Detta är en kategori som följaktligen kommer att uppdateras en gång i veckan med info och tankar om en viss spelare. Spelaren kan vara allt från bäst i världen till att spela i korpen. Detta gör det ganska öppet om vem som blir veckans spelare och spelaren väljs helt demokratiskt ut av personerna som står bakom denna blogg (det vill säga undertecknad). Men ni läsare får jätte gärna lov att komma med förslag, det enda grundkravet är att jag vet vem det är eller att jag med hjälp av Google kan ta reda på det.

 

TBoIF-support är verkligen flitiga en vecka som denna vecka och ikväll ska dem på det igen. En retlig förlust för D-laget gick att läsa om igår på deras sida och jag ser fram emot en ny rapport om kvällens match för A-laget. Spelar firma Lack/Snorle som de gjorde sist i derbyt och Dansk fortsätter som tidigare så är det hela ganska lugnt ju.

 

Med det sagt vill jag passa på att önskar er en trevlig helg och lycka till ikväll pågar!

 

Pudding


Frankrike vinner ikväll om dem gör som jag säger!

Återigen fick jag nöja mig med fotboll på radion och jag gillar inte det, men när plikten kallar så gör den. Kommer nog inte hinna se andra halvlek av Nigeria matchen utan får nöja mig med att se resultatet efteråt. Ikväll blir det antagligen till att titta på matchen mellan Frankrike och Mexico, en oerhört viktig match och det blir antagligen segraren där som också kommer att vara ett av två lag som går vidare från gruppen. Jag förutsätter att Uruguay besegrar Mexico i sista rundan och går genom det vidare. Någonstans gillar jag det franska landslaget. Dels för att de har en del riktigt sköna lirare (Henry, Gourcuff, Ribéry och så vidare) och sen har de rätt snygga tröjor också och det är ett stort plus!

 

Vad blir nyckeln för Frankrike ikväll mot Mexico då?

Dels måste dem få fart på anfallsspelet och det får dem genom ett 4-4-2 spel, likt det jag har sagt innan. De måste spela Henry framåt tillsammans med Anelka. De måste få in Malouda på en kant för att få igång det. Sedan spelar de Gourcuff och Toulalan i mitten. För att skapa mer tryck offensivt är det viktigt att både Evra och Sagna kommer med på sina kanter om de gör detta trycker de dessutom ner Vela och Giovanni längre ner i banan vilket skapar mindre offensivt tryck från Mexico. Tror Henry är sugen idag, om han får spela så gör han ett och spelar fram till ett. Tror han är på gång för det finns mycket kvar att kräva av Frankrike.

 

Sitter för övrigt och funderar på hur jag ska lägga min ledighet. Funderar på att göra midsommarhelgen till en långhelg och då göra en b-lagsmatch på måndagen efter där. Om det nu behövs folk vill säga. Jag menar TB&IF mot Röke känns inte helt orimligt faktiskt.

 

Pudding


Lite silly-snack som avslut

Idag bjuder bloggen återigen lite silly-snack som avslut på en härlig torsdags lunch i kansliets mäktiga kök.

 

Robert Pirès ryktas vara på väg tillbaka till England, dock inte till hans gamla klubb Gunners utan till Seb Larssons klubb Birmingham som huserar även dem i högsta ligan. Det låter väl inte som en orimlig övergång då Robert inte nått någon förlängning med sin nuvarande klubb Villareal. Seb Larsson och Robert Pirès på varsin kant kan skapa lite oreda för både de stora elefanterna i ligan men också de lite mindre.

 

Cesc och Zlatan är givetvis på tapeten igen. Denna gång i samma rykte, då det (återigen) blossat upp ett rykte angående en bytes affär mellan Barca och Gunners. Enligt spansk media så skulle Zlatan vara som klippt och skuren för Gunners och det är väl ingen som tvekar på att Cesc skulle passa in i Barcas spel?

Jag är dock fortfarande av åsikten att Cesc borde ge Gunners ett eller tre år till då han i Barca kommer att bli en i mängden och inte kommer att ha den ledarroll och den betydelsen som han har i Gunners. Zlatan i Gunners? Det skulle absolut fungera och han har unika kvaliteter som ingen annan i Gunners trupp har. Det som dock är sanningen är att Wenger har redan värvat en anfallare som ska göra målen till klubben, Chamakh, och det finns sedan tidigare både Bendtner och Van Persie att tillgå. Gynnar konkurrensen Zlatan? För gör den det så borde han bita i det berömda äpplet och stanna i Barca. Tycker uppriktigt sagt att det Zlatan är direkt feg och dum om han lämnar Barca för att det gick lite motigt förra säsongen. Det kommer att vara hans största misslyckande om han lämnar Barca i sommar, är det värt det?

 

Fortsatt Gunners, klubben sägs vara intresserade av VM-aktuelle Özil. In

 

te omöjligt att han kliver in på Cesc plats om han nu försvinner till Barca och det är ganska mycket som lutar ditåt.

 

Lite Italien nyheter hinner vi också med innan det är dags att stänga ner för denna gång. Juve ryktas vara intresserade av Barcas Rafa Marquez, som bland annat gjorde 1-1 målet i VM-premiären. Rafa skulle vara en stabil ersättare till flyktande PRO-ordförande Cannavaro.

Inter kommer närmre och närmre en signatur från Javier Mascherano som idag tillhör Pool och han är dessutom lagkapten för det Argentina som om en halvtimme möter Sydkorea.

En spinn off på Pool har vi också tid med. Israelen Benayoun ska vara helt klar för Chelsea och ska ha kostat runt 6,5 miljoner pund. Han är bara en av dem som antas lämna Pool under sommaren.

 

Kräks fortfarande lite i min mun när jag tänker på Spaniens match igår. Vad hände?

 

Pudding


Föregångsmannaskapet nästan allt

Det har under hela världsmästerskapet, som för drygt en timme sedan påbörjade sin andra spelomgång, diskuterats hur viktigt det är med signaler och kroppsspråk från såväl tränare, som lagkapten till alla de andra spelarna. Men främst de två förstnämnda. Det handlar om allt från vilka byten som görs, till hur tränaren pratar med spelarna, till hur varje enskild spelare hämtar bollar vid inkast och frisparkar, till hur lagkaptenen agerar i sitt spel och så vidare och så vidare. Listan skulle kunna göras mycket längre men det är inte det som är poängen utan detta inlägg ska beröra hur olika tränare agerar och vad jag som spelare och ledare tycker är rätt.

 

Föregångsmannaskap är om inte allt så väldigt mycket från såväl tränare till lagkapten, man ska inte kräva saker av sina (med)spelare som man inte kan kräva av sig själv. Du kan som tränare inte begära av dina spelare att inte snacka med domaren om du inte kan låta bli själv. Du kan inte som lagkapten säga till dina mespelare att springa mer om du inte gör det själv. Det är väldigt enkelt men ack så viktigt och det är väldigt tydligt i allt agerande runt om. För det du gör som ledare sätter nivån på det runt omkring. Om du som tränare kallar motståndarna eller domarna för jävla idoiot så visar du som visar du för dina spelare att det är okej att göra det, oavsett vad du sagt på träningarna eller i pausen för du visar med ditt beteende att det är okej. Likadant om du som lagkapten inte tar de jobbiga hemåtlöpningarna men säger till dina medspelare att göra det, så visar du att det egentligen inte är nödvändigt att göra det genom att inte ta de själv. I det senare fallet skapas det dessutom irritationer genom att du säger till dina kamrater att göra en sak som du själv inte gör. Därför är föregångsmannaskapet så otroligt viktigt. För om du som ledare kan visa att du lever som du lär så är risken större att dina (med)spelare kommer att leva som du lär.

Jag är övertygad att det som står ovan är sant. Dock har coach B visat att det inte tvunget behöver vara så. Detta är en reflektion som jag gjorde när jag satt på Tjörnevallen och tittade på derbyt. Det är nämligen så att tidigare säsonger har TB&IF fått väldigt många utvisningar för snack och andra idiot grejer som gjorts i ren frustration. Men sedan coach B tog över och producerar 90 % av snacket med domaren och motståndarna så har laget i sig nästan slutat med alla övertrampen vilket är jätte bra. Det stämmer inte överens med min teori, men varje regel har ju trots allt sitt undantag och coach B tillsammans med en viss sir Alex får väl stå för större delen av undantaget. Även om sir Alex har vissa spelare som har svårt att vara tysta från och till (läs bland annat Rooney).

 

Vid flertalet tillfällen under mästerskapet har kommentatorerna (framförallt Glenn) berättat om hur viktigt det är att tränaren hela tiden försöker ge laget den energi och den motivation som behövs för att utföra uppgiften som de är satta att göra. Om laget får en spelare utvisad är det viktigt att du som tränaren förmedlar ett budskap om att ni fortfarande kan klara detta, det är långt ifrån omöjligt och att du från sidlinjen fortsätter pumpa in den energin som nu saknas. Likadant om motståndarna får en spelare utvisad och ställningen är lika, då är det viktigt att du som tränare visar att nu ska vi se till att göra mål och avgöra och även här fortsätta pumpa in energi och mod i dina spelare. Det kan göras på flera sätt. Bara några exempel är att du genomför ett byte som visar att vi vill framåt, du kan som tränare resa dig upp och börja mana på ditt lag och genom att gestikulera och förmedla positiva saker så kommer laget successivt att våga gå framåt.

Jag har från den gångna veckan två dåliga exempel på hur tränare agerar när deras lag antingen ligger under eller matchen står och väger. Det första exemplet är hämtat direkt från matchen som för tillfället fortfarande sänds på tv:n bakom mig, det vill säga matchen mellan Sydafrik och Uruguay och det går inte så bra för värdnationen. Det andra är hämtat från ett mindre känt sammanhang som jag såg i helgen.

 

Ex. 1

Sydafrika ligger under med 1-0 och får straff mot sig och samtidigt målvakten utvisad, matchen är viktig för laget som helst behöver vinna för att ta sig vidare från gruppen som egentligen en hel världsdel kräver att de ska göra. Vid detta tillfälle som precis angavs väljer tränaren sig att sätta sig ner, lägga armarna i kors, se allmänt bitter och väljer att när han nu ska byta in den nya målvakten som måste in så plockar han ut Sydafrikas bäst meriterade offensiva spelare. Vad sänder detta för signaler till spelarna på planen? Hur känner sig den målvakt som nu ska äntra planen?

Jag förstår tränaren som är bitter och helst bara vill få situationen ogjord, men det borde ju till och med han inse att det inte kommer att hända. I detta läget måste han dels peppa målvakten som ska in och försöka rädda straffen, för även om han nu inte gjorde det så fanns ju faktiskt möjligheten, och det är viktigt att visa för laget att detta ger vi inte upp. Vi ska kämpa in i slutet. Nu släppte målvakten som sagt in straffen och Sydafrika förlorade till slut med 3-0. Kanske om tränaren valt att agera annorlunda så hade målvakten räddat straffen. Han kunde genom att ha valt att plocka ut någon annan som inte är deras bästa spelare framåt och visat att detta fixar vi pågar och på så sätt gjort ett mål som kunde varit kvittering istället. Nu händer det inte att Sydafrika går vidare. Lite grann för att tränaren valde att ge upp.

 

Ex. 2

Marchen stod och vägde, ställningen var 0-0 och det var en ganska tråkig match. Tränaren hade inte jätte många alternativ att slänga in från bänken men valet av agerande kunde kanske hjälpt de spelare som spelade och sedan också kom in till att avgöra matchen.

Tränarens agerande var att bara stå och titta på matchen som vilken statist som helst. Han gjorde inget för att gjuta mod i spelarna, han gjorde inget för att visa för sina spelare att detta klarar vi. Han valde att stå med händerna i fickorna och bara titta. Från och till kritiserade han sina spelare för att de inte sprang tillräckligt mycket och det var inte på ett peppande vis utan mer spring för fan. Precis vad man som spelare vill höra. Här har tränaren jätte möjligheter att få igång sina spelare, här har han en jätte chans att ge sina spelare den sista knuffen som kunde få spelarna att avgöra. Men det gjorde han inte. Han valde att, likt Sydafrikas tränare, att inte göra något alls.

Vad fan gjorde Spanien? Kräks lite i min mun nu!


Pudding


Puddings IF

Laguppställning för lag Puddings IF
------------------------------
----------------
[Forwards]
Rasmus Jönsson, Helsingborgs IF, +1p
Fredrik Olsson, Landskrona BoIS, +4p
[Mittfältare]
Mattias Lindström, Helsingborgs IF, +2p
Marcus Lantz, Helsingborgs IF, +2p
Christoffer Tapper Holter, Landskrona BoIS, 0p
Björn Westerblad, Ängelholms FF, 0p
[Backar]
Erik Edman, Helsingborgs IF, 0p
Linus Malmqvist, Landskrona BoIS, 0p
Marcus Nilsson, Helsingborgs IF, +3p
Marcus Johansson, FC Örkelljunga, 0p
[Målvakter]
Pär Hansson, Helsingborgs IF, +8p

Puddings IF går väl inte direkt som tåget, laget har dock legat på is ett tag, kanske ska man ta tag i det igen? Pär Hansson har ju gått som tåget i alla fall och Fredrik Olsson gjorde mål senast mot IFK Norrköping. Det gjorde kanske ont i Stefans gamla IFK hjärta?

Pudding

Pool tappar halva startelvan och framtidens TB&IFare kan bara spela i solsken

Lite silly-snack så här innan lunch och mitt i VM-tider är ju alltid välkommet här på bloggen.

 

För de av er som missade tyskarnas intåg i VM i söndags så ska jag berätta för er att den unge mittfältaren Mesut Özil var bra, för att inte säga riktigt bra, och han spås nu av många som den stora succén i detta mästerskap. Han har ju haft ett enastående år denna påg då han under förra sommaren bar fram tyskland till ett guld i U-21 EM som spelades i Sverige och han har under den gångna säsongen varit en av de bästa spelarna i Werder Bremen. Nu ryktas han, inte helt chockerande kanske(?), vara på väg till nästan samtliga stora klubbar med lite för mycket pengar i kassan. Men enligt den spanska tidningen Sport så ska Barca direkt efter Tysklands match ha tagit kontakt med Bremen och sagt att de är sugna. Känslan är dock att Özil bara är en plan B ifall Barca inte får Cesc till klubben.

En annan plan B som Barca ska ha är att norpa lille Stevie G framför ögonen på rivalen Real. Detta ska dock också vara en plan B ifall inte Cesc släpps av Gunners.

 

Annars ryktas det mycket om i stortsätt hela Pool. Tror som sagt dock inte att Stevie G lämnar då han i mina ögon är Mr Liverpool. Återstår dock att se vart det slutar, känns dock inte som att han är så sugen på att bli en i mängden i Barca (för det händer inte att han petar Xavi eller Iniesta).

Det sägs idag, enligt fotbollskanalen.se, att Barca vill göra en bytes affär med Pool angående deras spanska anfallare. Det nämns att Pool får Zlatan i utbyte mot Torres. Bra dåligt?

Benitez, som tagit över CL-mästarna Inter, sägs vilja ta med sig en del spelare från Pool. Bland annat så är Benitez sugen på högerbacken Glen Johnson och Argentinas lagkapten Mascherano. Ser dock inte vad Inter ska med Glen till om Maicon finns kvar, men det är kanske å andra sidan ett tecken? Mascherano och Esteban tillsammans på Inters mittfällt. Där hade jag inte velat försöka springa igenom.

 

Gunners mittback, och f.d. lagkapten, Gallas ryktas vara på väg bort från klubben och kan landa i Juventus. Visst Gallas har varit bra, men tror ingen i Gunners sörjer om han försvinner. Öppnar istället en lucka för en ny mittback. Nya rykten i Frankrike säger att Gunners har lagt ett bud på cirka 100 miljoner kronor på Koscienly som spelar i Lorients. Det har tidigare funnits rykten om Palermos danske mittback Simon Kjear som jag ser som ett bättre alternativ. Den sistnämnde ryktas dock vara aktuell för United då deras rivaler City och lite för rika Real är lite sugna på Vidic.

 

I eftermiddag går för övrigt Spanien in i VM, jag tror att det är dem som står som segrare till slut. I eftermiddag eller under kvällen kommer det att komma ett inlägg här på bloggen som handlar om vikten av tränarnas och lagkaptenernas beteende. Dels för att det är något som det pratas om mycket under VM men också på grund av egna observationer jag har gjort. Så håll utkik!

 

Det rapporteras också vara fint väder över Tjörnevallen där Fotbollsskolan huserar, då går det bra att spela fotboll igen. Dagens ungdomar och framtidens TB&IF spelare kommer bara att kunna spela fotboll i solen och allt tack vare Anna F.

 

Pudding


Fotboll på radio och det var väl trots allt bättre förr(?)

Ännu en VM-dag över och hur upplevde jag den då? Nja … Som man säger. Tycker inte att den var jätte bra och den lär ju bara gå till Nordkoreas historieböcker. Jag tycker inte att brassarna levererar så bra som de ska göra, hur kan de bara få med sig 2-1? Det är lite pinsamt. De gör två snygga mål och de visar att sambatakterna finns där men de fanns där alldeles för sällan. Nordkorea spelar bra defensiv fotboll då de ofta stänger väldigt mycket ytor för brassarna och de spelar fortfarande en hyfsad kontringsfotboll från och till.

Brassarna gör framförallt en sak fel och det är att de löper alldeles för lite. Elano visar att när det löps och det löps ordentligt så ger det utdelning för där finns en hel del brassar som kan sätta både nio och tio bra passningar på läppen. Jag menar det är ändå Kaka, Robinho och så vidare och så vidare som vi pratar om här. Kul att se tidigare Robinho idag, han såg riktigt leksugen ut. Härligt!

 

Väl talat Sepp (C FIFA)! Det är väl självklart att vi som fotbollssupportrar och älskare måste ju kunna ta seden dit vi kommer. I England så slåss de, i Sverige så slåss de och i Sydafrika blåser dem i sina vuvuzelas. Det pratas om att fotbollen är hela världens gemensamma språk. Hur kan vi från väst då komma och säga att ni i Sydafrika gör fel, ni förstör sporten. Ni förstår hela världens gemensamma språk. Det är så jävla fel och blint. Något är jobbigt med den ”nya världen”, ta bort det dem gör fel. Pinsamt västvärlden. Bra Sepp. Heja vuvuzelas!

 

Hatar fortfarande Chris H, han är så fruktansvärt dålig. Tillsammans med en Bajare så blir det verkligen inte bättre. Hur tänkte SVT där?

 

Fastnade för en slovak idag, vid namn Weiss. Han heter så mycket som Vladimir i förnamn, är bara 20 år gammal och tillhör det engelska laget Bolton till vardags. Han visade prov på fin teknik och i mellan åt en riktigt fin spelförståelse. Dock lite väl egoistisk i mellan åt, men det går väl att vispa bort med ungdomligentusiasm? Att tillägga så heter hans pappa också Vladimir Weiss och han är förbundskapten för Slovakien.

Gillar också den slovakiske lagkaptenen Hamsik som också han är väldigt ung. Han är blott 22 år gammal och tillhör Napoli till vardags, men han har kopplats samman med diverse storklubbar framförallt i Serie A. Han var dock inte så jätte bra idag men det kommer, snart!

 

Måste vara jätte rörigt att vara tränare för Nordkorea, alla heter ju nästan likadant…

 

Det blev Portugal och Elfenbenskustenradio, lite halv spräckligt och så då det var tågradion. Det visade sig också att norr om Nässjö så finns inte P 4 utan då är det P 3 x2 istället som gäller. Vilket ledde till att det blev en omkoppling till min iPhone och dess podradio som inte fungerade helt tillfredställande. Så andra halvlek blev väldigt lidande. Matchens höjdpunkt var inte CR9 och hans stolpskott utan det var denna ordväxling från kommentatorerna:

-          Säger du orange eller brandgult?

-          Orange.

-          Brandgult är fint annars.

-          Ordet eller färgen?

-          Ordet, eller båda. Det är mångsidigt.

På radion blir det inte bättre än så. Avskyr verkligen att lyssna på fotboll på radion. Det är lite som att dricka Pepsi, det smakar lite bra men det finns så mycket kvar till den äkta varan.

 

Vill passa på att rosa SVT lite också, Staffan och Glenn är riktigt bra som kommentatorer och de fungerar bra tillsammans. Det gillas och får fem av fem popcorn.

 

Ett tecken på att det var bättre förr fick vi se idag. Fotbollsskolan med en viss Anna F i spetsen gav vika för vädret idag. Hur kan man låta lite regn och blåst hindra den fantastiska sporten fotboll? Det är ju lite till att lura barnen också. Nu regnar det, då kan vi inte spela fotboll. Det var i och för sig tydligt att PRO-föreningen från Italien tyckte likadant igår, men vem är de att statuera exempel?

 

/ Pudding


Ja du Lippi ...

Det är morgon i Tjörnarp, gräset som det igår spelades derby på är idag både lite lerig och fylld till bredden av dag. Hur gick det då? Jo givetvis blev det seger för TB&IF med hela 4-0 och vi som satt vid sidan kan inget annat än vara nöjda. Nu är koppling lång till VM tänker du som läsare, men sanningen är att TB&IF har så väl VM-aktuella spelare (Danmark och Chile) som en motståndarmålvakt som bjöd på en fin tavla som hade gjort herr Grön stolt och imponerad. Mer utförligt om matchen hittar ni som läsare som vanligt på TBoIF-supports sida.

 

***

 

Danmark då, ja vad säger man? Ett självmål och ett insläppt skitmål(?) och så var VM igång för våra bröder. Givetvis ingen drömstart och för den inte allt för nytillkomna läsaren så märker ni att mitt tips sprack. Jag sa som bekant 3-1 till Holland men så blev det inte. Det ska väl dock konstateras att denna match inte var den viktiga för Danmark utan det är de två kommande som är viktiga om de vill ta sig vidare från gruppen. Vilket de bör göra sett till vad Kamerun och den där Världsstjärnan presterade igår mot ett tafatt Japan. För den mindre bevandrade resultatjägaren så förlorade Eto'o och Kamerun med 1-0.

 

***

 

Sen var det också dags för Världsmästarna att även dem rulla igång detta VM. De mötte Paraguay på en regnig och där av dygnsur plan. Världsmästarna underpresterade sett till de förväntningarna som är på dem, men det var knappast någon skräll. Frågan jag ställer mig är hur många respiratorer det står i Världsmästarnas omklädningsrum. Den enda av de äldre som faktiskt räcker till är Gigi, ingen av de andra är bra nog. Lagkaptenen chansar för mycket och hinner inte med, tycker dock att man fick se en skymt av hur Lagkaptenen har varit tidigare men det var när TB&IF spelade och herr Lack sprang över allt i sin väg för det lyckades inte Lagkaptenen med igår. Att Zambrotta ens lyckas ta sig ut på en fotbollsplan är lite imponerande i sig. Likaså Camoranesi som inte gjorde någon glad med sitt inhopp igår. Nej Lippi, idag borde du ångra att du inte tog ut spelare som Cassano (som för övrigt pappa är 27 år gammal och inte äldre!), Balotelli och Giovinco. Det är spelare som alla kan förändra matcher och de får skar och ting att hända, några sådana spelare har du knappt i dagsläget så jag bugar och önskar er lycka till för det behöver ni.

Pudding


VM dag 4

Då går vi in i den fjärde dagen av detta världsmästerskap i den sporten många av oss vill kalla livet, men ibland måste inse begränsningen och se att det är bara fotboll. Men här på bloggen lever jag kvar i den glada tanken om att fotbollen är just livet. Idag går våra bröder från söder, nej inte Hammarby utan Danmark, in i leken och visst ska det bli spännande? Tror dock inte att Danmark kommer att lyckas nämnvärt bra. Men jag hoppas, jag hoppas för fullt!

Det finns som jag ser det två viktiga spelare som måste prestera från idag och till slutet för att bröderna ska ha en chans. Det är Agger och det är Bendtner. Det finns fortfarande många frågetecken kring att Bendtner är helt hundra, men han behövs. I mångas öron kan dessa två spelarna låta som vilka som helst. Men för att förstå innebörden så är dessa två lika viktiga för våra bröder som Leo är för Barca och Mackan är för Di Röe.  

 

***

 

I övrigt så fick jag äran att bevittna nästan hela matchen mellan Tyskland och Australien. Utan tvekan VM:s bästa match än så länge. Ja, scheisse helt enkelt vad bra tyskarna var. De tog löpning efter löpning efter löpning, de satte pass efter pass efter pass på den berömda läppen, de gjorde mål på mål på mål och det fanns mer att hämta. Miroslva kunde gjort två mål till och tänk om Mesut fått sätta dit den där läckra chippen? Ja, scheisse helt enkelt. Det kommer att bli bättre och det kommer att komma mer från Tyskland.

Vad gjorde Australien? Ingeting, absolut ingenting. De kommer att bli uppätna av ett dansande Ghana och ett förbannat Serbien.

Just det, Serbien. Vad gjorde dem? Vad gjorde Zigic och hur lyckades han inte göra mål? Det blev återigen ett korkat rött kort och vad fa-an (som RU skulle sagt) gör de vid straffsituationen? Ghana förtjänade kanske inte spelmässigt att vinna, men när serberna skämmer ut sig på det sättet så förtjänar de inte ett poäng.

 

***

 

Hjärnsläppen fortsätter att dugga tätt och det är konstigt. Det började med killen från Uruguay, det fortsatte med killen från Algeriet och sen kom det två killar från Serbien. Hur kan man göra så i en VM-premiär? För många av dessa killar så var det dessutom deras debuter.

Sen kommer domaren från Tyskland och Australien matchen som bommar en solklar straff till Australien och sen kommer det en lite väl hård utvisning på Cahill, fast utvisningen är ändå lite okej.

 

***

 

Målvakterna fortsätter att utmärka sig i detta VM. Den enda som gjort det positivt är Nigerias keeper. Annars är det två stora tabbar från herr Grön och från herr Algeriet. Pinsamt!

 

***

 

Nu hör jag en skånskstämma som tagit ton på kanalplats nummer 19 och nu är det snart dags för Danmark och Holland att äntra turneringen. Tror på 3-1 till Holland.

 

/ Pudding


0-0 igår och derby ikväll

Ber om ursäkt att detta lilla stycke text har dröjt, men det var ju fotboll för hela slanten igår och allt avrundades med några sena timmar vid x-boxen och FIFA 10. Gårdagens strapatser kommer att summeras i två stycken blogginlägg under denna dag.

 

Jag har med det övre stycket invigt en ny kategori på bloggen, nämligen den som kallas för TB&IF (Tjörnarps Boll & Idrottsförening för den som är mindre bevandrad i sammanhanget). Anledning till detta är främst två saker. Ett: Jag tittade ju på vårt D-lag igår och Två: Det är ju derby mot Rörum ikväll för A-laget. Och med anledning av ”tvåan” vill jag hänvisa er alla till Tjörnevallen ikväll då det blir duktigt med fest, det brukar TBoIF-support fixa.

 

Det var min första D-lags match för året och det sades att det var serieledarna som gästade vår lilla gräsplan och så fall tycker jag att ni ska vara riktigt nöjda töser. För de av er läsare som inte var där så slutade matchen 0-0 och närmst var nog Hannah (i alla fall enligt henne själv för hennes avslut i slutet höll ”Zlatan-klass” och hade suttit i krysset om inte målvakten tagit den).

 

Ikväll är det då derby, det första för säsongen om jag inte missminner mig. Det kom som en liten överraskning att det var ikväll men det gör absolut inget. Givetvis ska jag vara där och titta när pågarna återigen tar upp jakten på tre friska pinnar och får platta till rivalen Rörum. Det kommer antagligen komma mycket folk ikväll då solen redan nu lyser över Tjörnevallen så se till att komma tidigt om du planerar att besöka matchen. Den tjocka korven är ett tips från en rutinerad kioskbesökare om du dessutom är lite hungrig.

 

Med anledning av öppnandet av den nya kategorin så förklarar jag ordet fritt …

 

/ Pudding


Kung Green!

Ja … Vad säger man om Robert Green och hans England en dag som denna? Jag tycker att England spelade bra fram till och med Greens fantastiska ingripande och då framförallt Stevie G och Emile gjorde riktigt bra ifrån sig. Men hur kan ett lag av Englands dignitet trilla ihop som ett korthus efter ett sådant misstag? Och hur fan kan ingen, I N G E N, gå fram och klappa om Green och peppa honom för att han ska komma igång igen? Gillar dock Capello starkt, tycker det är lite små fräckt att han bara plockar av en spelare efter en halvtimme så som han gjorde igår. Synd att inte King höll hela matchen.

USA då? Jo jag tycker att de spelade bra och de spelade efter sina förutsättningar vilket räckte, om än lite truligt(?), till ett poäng mot en av förhandsfavoriterna till att ta hem hela skiten.

 

Har nu landat framför burken på mitt rum i Tyringe och klickat igång SVT 1 för att se en av VM:s sexigaste matcher, Algeriet mot Slovenien. Inte direkt den fotbollsporr som jag brukar gilla att titta på.

 

För övrigt, något som inte är kopplat till VM överhuvudtaget, så har Mou gjort klart med sin första värvning. Han har fått klart med sina livvakter vilket kan upplevas som skönt. I övrigt inget, som jag bedömer det i alla fall, jätte spännande på transfermarknaden. Det snackas lite om Cesc, lite om Zlatan och så precis som vanligt. Allas våran Lippi ryktas ta över en klubb i Dubai efter VM och inkassera cirka 50 miljoner svenska pengar om året, efter skatt. Ja tack säger jag!

 

Nej nu ska jag drunkna in i den porren som SVT sänder, utan Chris och med Glenn vilket gör det mycket bättre om ni frågar mig, sedan om ett tag bär det av till Tjörnarp där jag ikväll ska göra ett besök på byns finaste arena nämligen Tjörnevallen där TB&IF:s damlag ikväll spelar klockan 1900. Så om du har vägarna förbi så tycker jag att ni ska stanna till och kolla på matchen, det brukar också serveras god korv och lite annat sånt gott!

 

/ Pudding


Pudding is back!

Nu har jag hittat tillbaka till en dator och således även till bloggen. Har precis tittat på den sista matchen för omgången i grupp B, matchen mellan Argentina och Nigeria. För de av er som inte gjorde det så slutade matchen 1-0 till Argentina. Argentina och Don Diego hade en offensiv plan där det skulle göras mycket mål. Så blev det inte men Argentina skapade mycket och då framförallt genom de som ska skapa mycket så som Messi och Tevez. Det var ett ineffektivt Argentina som spelade och det borde gjorts fler mål. Det som dock gladde mig var Veron, han var riktigt bra och spelade precis som Don Diego vill att han ska göra. Det som också var positivt var att Argentina oftast spelade riktigt bara defensivt.

Något annat som bör lyftas fram är Nigerias målvakt, fy fan vad bra han var! Nigeria spelade bra egentligen matchen igenom. Dock var det dålig markering, framförallt vid av anfallarna, vid fasta situationer och när de sedan de sista tio minuterna går in i pressen när de ”jagar” kvittering är egentligen bara pinsamt.

 

Frågan blir dock, vinner Argentina VM? Nej det gör de inte. Inte om de inte kommer att göra fler mål i de kommande matcherna.

 

Två saker som jag dock vill slå fast. Chris Härrenstam måste vara en av världens absolut sämsta och tråkigaste kommentatorerna som finns och vuvuzelas är skit bra och skapar en riktigt ”go” stämning!


Ett break för Värnpliktskongressen

Till det fåtalet, men ack så värdefulla, trogna läsare som vi har här på bloggen vill jag bara meddela att det blir ett kort uppehåll från bloggandet då jag från idag till fredag kväll kommer att befinna mig i Södertälje och delta på Värnpliktskongressen. Ifall ni nu undrar.

För övrigt så ryktas Freddie vara på väg tillbaka till Europa och kanske till och med PL, men först i januari. Det ryktas också om i England att Ryan Babel, Liverpools holländske anfallare(?) är på väg till Sebastian Larssons Bermingham. Det var ju ett rykte som även fanns att läsa om i vintras men då hände inget.
Idag eller imorgon kommer även Benitez att presenteras som Inters nya tränare, detta enligt ett utalande av den söte presidenten Moratti. Bra eller dåligt? Vad tycker ni?

Vi ses snart!
/ Pudding


Henke tillbaka på planen och Barca är på gång igen

Det är skönt att se att Henke återigen har sprungit ut på en fotbollsplan, han var dessutom nära på att avgöra matchen som spelades på Old Trafford. Vid fulltid så stod det 2-2 och matchen ifråga gick till straffar där Henkes ”Världslag” tog en seger över England. Matchen ifråga var en välgörenhetsmatch som anordnades av Unicef och lockade till sig en publik på lite mer än 65000 personer. På planen fanns bland annat Zidane, Gordon Ramsey, Luis Figo, David Seaman och Nicky Butt. Stort! Tillställningen heter Soccer Aid och arrangerades som tidigare nämnde av Unicef och huvudpersonen bakom var Englands lagkapten Robbie Williams.

 

Dags för lite Barca skvaller så här som efterrätt till lunchen.

Det börjar med att Man City sägs ha ett nytt förslag till just nämnda Barca angående den lille svenske anfallaren de har. City uppges vilja byta deras brasilianske anfallare Robinho mot Ibra samt lite pengar i mellan. Frågorna då blir givetvis många. Vad kan Robinho tillföra i Barca som inte redan finns där? Ser inte att han skulle ha någon större chans att nå en ordinarie starplats. Hur skulle då Ibra fungera i City? Jag tror han hade klarat det bra, han har ju en viss fallenhet att prestera på topp när han blivit ifrågasatt vilket han har blivit starkt av drevet i England. Jag kan dock inte se varför Ibra skulle välja City. Visst City har Mancini och en del pengar. Men de spelar inte i CL och de kommer inte ha en chans att vinna ligan kommande säsong heller. Samtidigt går Barcas president Laporta ut och dementerar att Ibra ens skulle vara till salu.

Nu har Gunners kommit med ett motbud på det bud som Barca la på Cesc. Gunners vill ha 60 miljoner pund (nästen 730 000 000 kronor) för sin lagkapten. Återstår att se vad som händer med Cesc framtid. Om det inte är förstått innan så hade undertecknad helst sätt att Cesc stannar något år till i London innan han beger sig av till Barcelona. Dels för att han är unik i Arsenal, i Barca blir han en i mängden. Men också för att han bär ett större ansvar i Gunners som har påbörjat något jag skulle vilja kalla rustning inför nästa säsong som gör att det kan bli jävligt spännande att följa Gunners då. Det sägs enligt spansk press att Barcelona vill göra klart affären denna vecka och att onsdag är en möjlig dag för att få Cesc till att skriva på då han är matchledig den dagen.

 

Annars inget jätte spännande faktiskt. Chelsea tänker lägga ett bud på cirka 300 miljoner kronor på Sergio Ramos. Det känns som en spännande affär, men hur många tror på riktigt att den går igenom? Ramos är för mycket maräng för att lämna när de fått Mou som ny tränare och storsatsningen fortsätter från Reals sida. Det som dock talar för att Ramos lämnar är om Maicon kommer eftersom att de slåss om samma position och Maicon lär gå före Ramos i turordningen om han kommer. Men då kvarstår det fortfarande ett om och det är ett stort om.

 

/ Pudding


Det fortsätter att surra i England och TB&IF vann igen

Pool's lagkapten Stevie G ska enligt spanska tidningar ha sagt att han vill till Real Madrid, sant? Det är ju frågan. Kan tänka mig att det finns en del pengar att hämta där samtidigt som Mou har uttalat att Stevie skulle vara en dröm värvning och Mou var ju ute efter honom redan när han basade över Chelsea. Det skrivs dock i engelskpress att Stevie G var en av de som lågbakom att Benitez fick foten, då Stevie G skulle ha ställt ett ultimatum på sin klubbledning att Benitez skulle bort om de ville ha kvar sin kapten. Stevie flörtade som sagt lite med Chelsea för något år sedan och jag tror att han stannade i Pool för att han älskar klubben och därför tror jag inte att han lämnar nu heller. Stevie är Pool, så enkelt tror jag att det är.

 

Xavi har återigen gått ut och sagt att han ”skulle älska att se Cesc i Barca”. Visst skulle det vara spännande att se Cesc där, men tror inte Arsenal släpper honom för under 500-600 miljoner svenska pengar vilket är en del. Undrar hur Arsenal ser på att fylla Cesc plats om han nu försvinner? Litar de på att Ramsey eller Wilshere kan ta över? Det blir, i alla fall om ni frågar mig, för defensivt att spela både Song och Diaby. Det sades ett tag att det är den platsen Joe Cole ska ha, men som undertecknad sagt innan så ser jag inte att det är där Cole är bäst utan han ska vara på kanten. Det ryktades ett tag om att det är ”nya Zidane” som är tilltänkt att ta Cesc plats. Men frågan är ju om det finns mer pengar i de kalibrerna som kommer att krävas för det? För det blir ingen billig affär. Sen är ju frågan om han håller i PL? Jag minns ju hur han var när han spelade i Milan. Mycket har i och för sig hänt sedan dess och jag tror att han hade klarat pressen. Men vem vet.

 

Makondele ryktas vara trött på sin situation i ”Di Röe” och kan vara på väg tillbaka till Järnkaminerna eller till något lag i SAS-ligan. Tycker det hade varit direkt synd, men samtidigt kan jag förstå honom då han inte fått så värst mycket speltid av Conny K. Frågan är vem som kommer ersätta? Blir det fler talanger eller letar man utifrån? Hade gärna sett en unge kille ta hans plats, hade varit det bästa. Öppnar kanske för att Eiswohld får större plats?

 

Samtidigt vill jag gratulera mina pågar himma från byn som tog ytterligare en seger idag. Får berömma Basse och TBoIF-support för live rapporteringen från Mala. Härligt pågar! Mer om den matchen kan ni säkert läsa på deras hemsidan inom kort.

 

Sen som svar till Sveriges kanske mest lovande talang Tom så säger jag så här … Tack och jag jobbar på det. Färdigheterna existerar väl inte riktigt hos mig själv längre då jag ej minns hur man gör, men jag jobbar på att en polare till mig ska lösa uppgiften. Till dess får vi leva med den som den är idag.

 

/ Pudding


Det är i England det händer

Chelsea är sugna på en ny anfallare. Zlatan blev sedd tillsammans med Ancelotti på ett hotell i Miami i veckan, men det verkar ändå som att en viss Torres ligger närmre till hands och det pratas om ett bud på upp mot 800 miljoner svenska riksdaler. Det ryktas dock om att Torres tackat nej.

Nu har det uppgets från medier att Joe Cole efter VM kommer att signera ett tre årskontrakt värt cirka en miljon i veckan. Det sägs också att Fullhams målvakt Schwarzer har fått tillåtelse av sin tränare Roy att slutförhandla med Arsenal, han är enligt källorna tilltänkt som första målvakt och ses som en bra mentor till de unga målvakterna i dagens Arsenal. Det blir klubbens andra och tredje värvning för sommaren.

Vem tar över Pool nu då? Svennis har gått ut och sagt att han är sugen, det ryktas också om att Moyes, som idag tränar rivalerna, är på gång. Vi får se, vi får se. För att vara lite patriot så säger jag Svennis. Det hade varit kul att se.

Benitez kommer närmre och närmre Inter, en skräll? Nej, det tycker jag inte. Han är defensiv i sitt tankesätt likt Mou så det kan bli bra. Eller också inte!?

/ Pudding


Grupp A

Har givetvis börjar läsa i min bibel och ska precis som så många andra berätta för er vem som går vidare från respektive grupp. Tänker även dela med mig lite av mina funderingar rörande vissa av lagen.

 

Grupp A, som består av värdnationen Sydafrika, Frankrike, Uruguay och Mexico, är egentligen en ganska svår grupp att tippa av ett flertal anledningar. Men jag tror det slutar på följande sätt:

 

1.       Frankrike

2.       Sydafrika

3.       Mexico

4.       Uruguay

 

Varför det slutar så här?

Frankrike är utan tvekan gruppens bästa lag. Det är ett lag som är fullt av stjärnor och det är Domenechs sista turnering med laget och det borde skapa en känsla av att han vill visa alla att han fortfarande kan. Sydafrika kommer att lyftas fram av hemmapubliken, likt så som de blev framlyfta under för-VM under förra sommaren. Det är den enda anledning till att de blir bättre än Mexico. Annars har Mexico ett bättre lag, vilket nog även Uruguay har även om det är fruktansvärt jämnt.

 

***

 

Jag ställer mig frågande till varför Domenech väljer att ställa upp laget som han gör. Att spela 4-4-1-1 känns väldigt märkligt med tanke på vad han har för material.

 

Enligt Bladets bibel ställer Frankrike upp på följande sätt.

 

Lloris

SagnaAbidalGallasEvra

RibéryToulalanA. DiarraHenry

Gourcuff

Anelka

 

Det känns som en klar misshandel av Henrys kvaliteter att använda honom som vänsterytter. Det som oftast nämnts som anledning till varför Henry haft det svårt i Barca är att han vill spela i ett 4-4-2 system för att det passar honom bättre. Det är också ett system som alla andra känner sig trygga i för alla har spelat i det. Det är också ett stort frågetecken att Domenech väljer att inte spela Malouda, hur tänker han då?

På följande vis anser jag att de borde ställa upp:

 

Lloris

Sagna – Abidal – Gallas – Evra

Ribéry – Toulalan – Gorcuff – Malouda

Anelka – Henry

 

Med detta system får Frankrike in ytterligare en snabb ytter och de får ut mer av Henry. Detta 4-4-2 behöver inte vara ett klassiskt rakt utan kan vara av Lasse-Lago modellen, alltså med en diamant på mitten för att balansera det bättre defensivt.

 

Detta var allt för mig.

Över och ut.

/ Pudding


Skadorna och vem blir näste lagkapten?

Klickade mig precis in på Bladet och möts av två tunga rubriker, att både Ferdinand och Drogba (båda lagkaptener för sina respektive landslag) antagligen missar hela VM. Det finns naturligtvis uppgifter som säger att båda kan komma tillbaka, i Drogbas fall redan till premiären den 15 juni. Men det är högst oklart.

 

Funderar vem som är viktigast för sina lag och jag landar bara i en och samma slutsats hela tiden, Drogba är viktigast för sitt. Drogba vann bland annat skytteligan i Premier League och sen finns det ingen som kan ersätta honom i Elfenbenskusten. Det finns ersättare till Ferdinand, det intressanta där blir vem som får bära bindeln. Jag hade gett den tillbaka till Terry, men den landar antagligen hos Gerard eller Lampard så länge inte de också legat runt på sistone. Vem tror ni?

Blir givetvis spännande att se vem som får bära bindeln i Elfenbenskusten också, där borde det dock bli storebror Touré.

 

Japanen, som jag inte vet namnet på, som igår igen gjorde självmål måste känna sig otroligt stolt. Han hade tydligen gjort ett när Japan mötte England också. Verkar som en hyvens back tycker jag, honom hade jag satsat på direkt.

 

/ Pudding


Lunchens godaste karameller!

Lite karameller att suga på så här till lunchen.

 

Joe Cole sägs vara klar för Arsenal nu och det ska presenteras i slutet av denna veckan eller början på nästa. Det är en riktigt bra värvning och det ger lite mer rutin än vad laget besitter idag. Många tyckare säger att detta är beviset på att Cesc är klar för Barca, men jag skulle inte vilja säga det och varför skulle jag? Joe Cole är en kant spelare. Han är mer en utmanare till Theo, vilket petningen från landslaget visar, än till Cesc.

 

Yaya Touré sägs vara klar för Man City, en bra värvning. Hade dock gärna sätt honom i Gunners där han hade varit en bra motpol till tidigare nämnda Cesc. För det är en roll han spelat väl i Barca och Yaya är van vid att spela med lirare som Xavi och Iniesta. Nu får dock Yaya sin tidigare uttryckta önskan om att spela med sin bror Kolo.

City kan bli farliga inför nästa säsong. Yaya är som tidigare nämnt en bra värvning och det kommer att göra ont att springa genom mittfällts muren som Yaya och Barry sätter upp. De är ju redan giftiga framåt. Men med Dzeko som varit grym i Wolfsburg, eller för all del med Zlatan, så blir det ännu tyngre. Ska bli intressant att se vem av de två nämnda, om det blir någon av dem, som skriver på för City.

 

Under lunchen ska det genomföras ett inköp av en VM-BIBELN, den är ju ett måste. Den är ju för tillfället att jämföra med en riktigt bra porrtidning.

 

För övrigt så måste jag delge att jag är djupt imponerad av Nordkorea som skrev upp en av landets bästa anfallare som målvaktsreserv, för att på så vis kunna optimera antalet offensiva spelare i truppen. Nu visar det sig att anfallaren, Kim Myong-won, enligt Fifas regler inte får spela på någon annan plats än just i målet.

 

–        Trupperna som lämnats in är slutgiltiga och kan inte ändras. Kim Myong-won kommer inte tillåtas att spela som utespelare om han har satts upp som målvakt, skriver Fifa i ett uttalande som svar på hur vida Nordkorea får nyttja Kim som anfallare eller inte.

 

Vilken blunder alltså och det får avsluta detta.

 

/ Pudding


En dag att känna viss stolthet.

Jag och mina arbetskamrater har en lägenhet på Östermalm i Stockholm och igår när jag vandrade hem tänkte jag att ikväll ska jag titta på den otroligt sexiga träningslandskampen mellan Vitryssland och Sverige. Det visade sig ganska tidigt att den lilla tv-apparat som står parkerad i vårt vardagsrum inte har Tv4Sport, sorligt men sant. Då undertecknad var ganska trött blev beslutet att inte ens försöka jaga tag på en krog eller kompis som hade rättigheterna.

Jag kan dock utan att ha sett matchen själv vara stolt idag. Inte för att Sverige på något vis ska ha gjort en bra, om ens godkänd match, utanför att Mackan fick chansen igår. Han inte bara fick en liten chans utan han spelade hela matchen och det förtjänar han. Marcus har under året varit en av de bästa spelarna i Allsvenskan och har i många hänseenden burit sitt HIF på sina axlar och därför förtjänar han att återigen få en chans att spela i landslaget. Sen om det hade varit bättre att ta med en av de yngre spelarna, läs Gustav Svensson eller Guidetti, är ju en annan fråga. Men visst förtjänade Mackan chansen!

 

För övrigt Wernblooms leende under den Svenska nationalsången igår, det är rätt det är kul med fotboll!

 

Detta blir ytterliga en av mina många bloggar och nu tänker du kanske som läsare att det börjar bli lite många och ja jag tvekade på att starta ytterligare en ny. Men sen tänkte jag om och tänkte att jag behöver få uttrycka mina otroligt många tankar om fotboll, som oftast är jävligt relevanta. Har dessutom redan nu gjort klart med en gästbloggare som kommer att skriva om sina sympatier för ett visst blått lag. Men det tar vi när det blir dags!

 

Vill bara tillägga att jag igår betalade mitt medlemskap till mitt hjärtas lag, får väl medlemskortet i nästa vecka skulle jag tro.

 

/ Pudding


RSS 2.0