Zlatan och Pep har misslyckats

Det tisslas och tasslas inte längre. Nu är det knappt något spel för gallerierna ens. Mino Raiola har aldrig tisslat eller tasslat, jag tror faktiskt att han är oförmögen att göra det också, när det gäller Zlatans vara eller icke vara i Barcelona. Däremot har han spelat för alla gallerier som möjligt kan finnas och han har faktiskt gjort det ganska bra. Zlatan pratar nu mera öppet om att Pep inte tycker om honom och kanske inte ens vill ha kvar honom. Pep är den enda som fortfarande försöker spela för galleriet, men han släpper på det även han.

 

Så detta föranleder till en sak. Att jag hade fel. Det gör ont att erkänna det men det är nog den bistra sanningen att Zlatan lämnar Barcelona efter blott en säsong. Det gör mig lite besviken och det borde Zlatan också vara. Inte för att jag vill döma ut Milan och Serie A, utan jag vill döma ut Zlatan och kanske Pep i just detta specifika fall.

 

Zlatans misslyckande

Zlatan kom från Inter som Serie A:s absolut bästa spelare. Han vann ligan, han var älskad och han vann skytteligan. Zlatan skulle vara den som inte bara tog över efter Samuel Eto’o utan han var den som tillsammans med Messi och Henry skulle ta Barcelonas spel till en ännu högre nivå.

Zlatan kom som en världsstjärna och han började som en världsstjärna. Det svenska folket tillsammans med i stort sätt hela Katalonien slickade sig om munnen, drägglade lite lätt och när ingen såg på passade på att smyga ner handen innanför byxorna i ren extas. Sen hände det något. Zlatan slutade göra mål och ynglingar som Pedro och Bojan förpassade världsstjärnan till bänken. Många gånger valdes Messi som central anfallare istället för Zlatan, kanske inte för att han gjorde det bättre egentligen men på grund av att Messi är Messi. Zlatan levde inte längre upp till sitt eget namn. Zlatan levererade inte längre på den absoluta topp nivå som han tidigare gjort. Zlatan klarade inte av att vara en världsstjärna i världens bästa lag. Zlatan misslyckades.


Pep’s misslyckande

Pep tog in en ”bad boy” av rang till de snälla och lugna pojkarna i Barcelona. Det är lite som att släppa låts en varg i en fårhage. Skillnaden är att Pep trodde att han skulle kunna få denna varg att anpassa sig till fåren, att bli en av dem. Pep trodde att han skulle kunna få Zlatan till att bli en av de kammade pojkarna i Barcelona men att han samtidigt kunde få ut det bästa av Zlatan, tyvärr fungerar inte den svenske stjärnan på det sättet. Zlatan är Zlatan, det är ett ganska välanvänt citat från Zlatan själv och det passar in precis här. Zlatan är Zlatan och kan inte vara på något annat sätt än på just sitt sätt. Zlatan är Zlatan och kan inte spela på något annat sätt än just sitt eget.

Pep tog sig ann en utmaning som handlade om att placera in Zlatan i ett fack, som dessutom inte var facket som låg överst där han i vanliga fall brukar ligga. Zlatan skulle i Barcelona placeras under Messi men ändå i en tro om att han är bäst i världen. Pep misslyckades att få Zlatan och laget att fungera tillsammans, Pep misslyckades att använda Zlatan för att göra laget bättre och på så vis ta dem till en ny nivå.

 

En flytt till Milan ser nu ut att bli av. Oavsett om man som Marcus Birro försöker se övergången till Milan som ett steg uppåt eller om man som jag ser det som ett steg nedåt så har Zlatan för första gången misslyckats i ett lag. Han misslyckades med tre fjärde delar av sin tid i klubben. Pep gjorde två misslyckade värvningar förra säsongen. Den ena märktes knappt och det var värvningen av Dmytro Chygrynskiy. Den andra var Zlatan och han har ju minst sagt märkts, då är ju allt trots allt precis som det ska.

 

Pudding


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0