Äntligen hårdnar det till i byxan

Äntligen en match som får det att hårdna till lite i byxan. Matchen mellan Brasilien och Elfenbenskusten hade inte riktigt allt, men den hade väldigt mycket. Båda lagen hade bra intuitioner genom nästan hela resan. Löpningarna fanns där från de offensiva spelarna och för brassarnas del så fanns det även någon som kunde leverera bollarna (läs framförallt Kaká). Det är viktigt för båda lagen att deras målskyttar fick känna på nätmaskerna (Louis Fabiano x2 och Didier Drogba x1) då det är lättare att fortsätta en vana en att bryta en vana. Visserligen borde inte Fabianos andra mål blivit godkänt men den är riktigt svår att se, nästan ingen i Elfenbenskuten som såg den heller. 1-0 målet däremot är riktigt snyggt och vilken träff han får. Givetvis var både Elanos och Drogbas mål väldigt fina de också, men Fabianos första var fantastiskt snyggt. Det var lite fotbollsgodis över alla mål idag.

Sen spårar det tyvärr lite mot slutet, känslorna svallar över och det delas ut både en och två sulor och en och annan armbåge. Kaká blir olyckligt utvisad, den är fruktansvärt tveksam. Men det som dock är positivt med slutet, trots att det spårar ur, så är det skönt att se lite känslor från båda lagen för det har saknats. Likadant tycker jag att det är fruktansvärt skönt att se att Brasilien spelar ut så mycket mer idag. Sen är det underbart att Elfenbenskusten gör precis som mot Portugal, de står upp och utnyttjar sina muskler. Tror fortfarande att Elfenbenskusten går vidare. Brassarna vill inte förlora en enda match och Portugal måste framåt i den matchen och då öppnas det för kontringar och snabba spelvändningar för Brasilien.

 

Imorgon håller jag dock på Portugal, för de kan väl inte förlora mot Nordkorea? Sen råkar det ju vara så att jag i ett svagt ögonblick råkade lova Alice att jag skulle heja på Portugal, så imorgon gör jag det.

 

För övrigt så ser De Rossi ut som om han är hämtade direkt från Gladiator. Lite rough sådär. Kan även se vissa likheter utseende mässigt mellan Lt Martin Olson och PRO:s lagkapten Cannavaro. Men det är kanske bara jag som ser det?


Vilket mål av Bajen i superettan idag.


Svar på kommentarer ska vi väl också hinna med.
Vi börjar med Jesper Holmos, självklart är det så. Men sen får vi ställa oss frågan om talangen inte är lite förstor för en så simpel blaska.
Sen till dig faren. Tror också att PRO går vidare men de förtjänar verkligen inte att göra det. Kan man inte som försvarande världsmästare vinna över ett blåbärsgäng som Nya Zeeland, där spelare som sidleds Danne hade tagit plats i, trots dominans eller inte, så förtjänar man inte att gå vidare. Oavsett hur många avslut PRO hade och hur få Nya Zeeland hade så gjordes inga mål. Jag hoppas att Lippi har med sig syrgasen och rullatorerna för nu är det snart dags för PRO att packa ihop och börja dra sig tillbaka hemmåt och då med svansen så mycket mellan benen att det inte får plats med något annat där.


Pudding


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0