Brasilien till VM-final

God morgon vänner! Idag är det fredag och äntligen dags för lite VM-fotboll igen. Dagen rivstartar med Brasilien mot Holland och ikväll är det dags för den lite mindre sexiga matchen mellan Uruguay och Ghana. Jag är av den tron att vinnaren mellan Brasilien och Holland är det laget som av de fyra ovannämnda som kommer att gå till final. Anledningen till detta är att trots Ghanas otroliga publikstöd, de bär nu hela Afrika på sina axlar, och trots att Uruguay gått som tåget så räcker de inte till mot verken Holland eller Brasilien. Mitt tips är Brasilien som har en sånär komplett trupp som möjligt. En av världens bästa målvakter i Julio Cesar, VM:s kanske starkaste mittbackspar i Lucio och Juan, världens utan tvekan två bästa högerbackar i Alves och Maicon, en riktigt stark defensivmittfältare i Gilberto Silva (ja han lever fortfarande) och framåt är de alltid starka med namn som Fabiano, Kaká och Robinho.

Även om mina sympatier fortfarande ligger hos Spanien så har Brasilien som sagt ett fruktansvärt bra lag.

 

Skönaste uppsnacket bjuder dock Argentinas mittback Martin Demichelis på när han skickar en skön passning till Englands dito John Terry. Demichelis slängde ur sig följande:

Seeing the way Terry played against Germany, if I was Terry I wouldn't be able to go back to my country. Vi får för Dimichelis hoppas att han presterar bättre när Argentina imorgon möter Tyskland så att han vågar åka hem till Argentina efteråt.

 

Ett citat till från gårdagen hinner vi med. Det är uppmärksamme Ekwall som skriver om det på sin blogg så jag tar mig friheten och lånar det. Den gamle landslagsanfallaren Gerd Müller, ja han är tysk, fick igår frågan på vad som krävs för att bli en stor målskytt. Han levererade ett väldigt sanningsenligt svar men det är kanske inte det som göra allt. Svaret han gav var: att man gör mål. Där ser ni pågar och töser, det är inte svårare än så. Det är ju bara att göra mål!

 

För övrigt så har tidigare nämnde Fabiano chansen att gå upp i ensam skytteliga ledning i årets VM. Det blir dock tufft att hålla det då både Villa och Higuain är ganska sugna på även den titeln.

 

För övrigt så gick det ju mindre bra för Ellos EIF igår då de förlorade mot Hammarby i Svenska Cupen med hela 3-1. Det är ju naturligtvis inte riktigt okej.

 

Pudding


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0