VM dag 4

Då går vi in i den fjärde dagen av detta världsmästerskap i den sporten många av oss vill kalla livet, men ibland måste inse begränsningen och se att det är bara fotboll. Men här på bloggen lever jag kvar i den glada tanken om att fotbollen är just livet. Idag går våra bröder från söder, nej inte Hammarby utan Danmark, in i leken och visst ska det bli spännande? Tror dock inte att Danmark kommer att lyckas nämnvärt bra. Men jag hoppas, jag hoppas för fullt!

Det finns som jag ser det två viktiga spelare som måste prestera från idag och till slutet för att bröderna ska ha en chans. Det är Agger och det är Bendtner. Det finns fortfarande många frågetecken kring att Bendtner är helt hundra, men han behövs. I mångas öron kan dessa två spelarna låta som vilka som helst. Men för att förstå innebörden så är dessa två lika viktiga för våra bröder som Leo är för Barca och Mackan är för Di Röe.  

 

***

 

I övrigt så fick jag äran att bevittna nästan hela matchen mellan Tyskland och Australien. Utan tvekan VM:s bästa match än så länge. Ja, scheisse helt enkelt vad bra tyskarna var. De tog löpning efter löpning efter löpning, de satte pass efter pass efter pass på den berömda läppen, de gjorde mål på mål på mål och det fanns mer att hämta. Miroslva kunde gjort två mål till och tänk om Mesut fått sätta dit den där läckra chippen? Ja, scheisse helt enkelt. Det kommer att bli bättre och det kommer att komma mer från Tyskland.

Vad gjorde Australien? Ingeting, absolut ingenting. De kommer att bli uppätna av ett dansande Ghana och ett förbannat Serbien.

Just det, Serbien. Vad gjorde dem? Vad gjorde Zigic och hur lyckades han inte göra mål? Det blev återigen ett korkat rött kort och vad fa-an (som RU skulle sagt) gör de vid straffsituationen? Ghana förtjänade kanske inte spelmässigt att vinna, men när serberna skämmer ut sig på det sättet så förtjänar de inte ett poäng.

 

***

 

Hjärnsläppen fortsätter att dugga tätt och det är konstigt. Det började med killen från Uruguay, det fortsatte med killen från Algeriet och sen kom det två killar från Serbien. Hur kan man göra så i en VM-premiär? För många av dessa killar så var det dessutom deras debuter.

Sen kommer domaren från Tyskland och Australien matchen som bommar en solklar straff till Australien och sen kommer det en lite väl hård utvisning på Cahill, fast utvisningen är ändå lite okej.

 

***

 

Målvakterna fortsätter att utmärka sig i detta VM. Den enda som gjort det positivt är Nigerias keeper. Annars är det två stora tabbar från herr Grön och från herr Algeriet. Pinsamt!

 

***

 

Nu hör jag en skånskstämma som tagit ton på kanalplats nummer 19 och nu är det snart dags för Danmark och Holland att äntra turneringen. Tror på 3-1 till Holland.

 

/ Pudding


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0