Fotboll på radio och det var väl trots allt bättre förr(?)

Ännu en VM-dag över och hur upplevde jag den då? Nja … Som man säger. Tycker inte att den var jätte bra och den lär ju bara gå till Nordkoreas historieböcker. Jag tycker inte att brassarna levererar så bra som de ska göra, hur kan de bara få med sig 2-1? Det är lite pinsamt. De gör två snygga mål och de visar att sambatakterna finns där men de fanns där alldeles för sällan. Nordkorea spelar bra defensiv fotboll då de ofta stänger väldigt mycket ytor för brassarna och de spelar fortfarande en hyfsad kontringsfotboll från och till.

Brassarna gör framförallt en sak fel och det är att de löper alldeles för lite. Elano visar att när det löps och det löps ordentligt så ger det utdelning för där finns en hel del brassar som kan sätta både nio och tio bra passningar på läppen. Jag menar det är ändå Kaka, Robinho och så vidare och så vidare som vi pratar om här. Kul att se tidigare Robinho idag, han såg riktigt leksugen ut. Härligt!

 

Väl talat Sepp (C FIFA)! Det är väl självklart att vi som fotbollssupportrar och älskare måste ju kunna ta seden dit vi kommer. I England så slåss de, i Sverige så slåss de och i Sydafrika blåser dem i sina vuvuzelas. Det pratas om att fotbollen är hela världens gemensamma språk. Hur kan vi från väst då komma och säga att ni i Sydafrika gör fel, ni förstör sporten. Ni förstår hela världens gemensamma språk. Det är så jävla fel och blint. Något är jobbigt med den ”nya världen”, ta bort det dem gör fel. Pinsamt västvärlden. Bra Sepp. Heja vuvuzelas!

 

Hatar fortfarande Chris H, han är så fruktansvärt dålig. Tillsammans med en Bajare så blir det verkligen inte bättre. Hur tänkte SVT där?

 

Fastnade för en slovak idag, vid namn Weiss. Han heter så mycket som Vladimir i förnamn, är bara 20 år gammal och tillhör det engelska laget Bolton till vardags. Han visade prov på fin teknik och i mellan åt en riktigt fin spelförståelse. Dock lite väl egoistisk i mellan åt, men det går väl att vispa bort med ungdomligentusiasm? Att tillägga så heter hans pappa också Vladimir Weiss och han är förbundskapten för Slovakien.

Gillar också den slovakiske lagkaptenen Hamsik som också han är väldigt ung. Han är blott 22 år gammal och tillhör Napoli till vardags, men han har kopplats samman med diverse storklubbar framförallt i Serie A. Han var dock inte så jätte bra idag men det kommer, snart!

 

Måste vara jätte rörigt att vara tränare för Nordkorea, alla heter ju nästan likadant…

 

Det blev Portugal och Elfenbenskustenradio, lite halv spräckligt och så då det var tågradion. Det visade sig också att norr om Nässjö så finns inte P 4 utan då är det P 3 x2 istället som gäller. Vilket ledde till att det blev en omkoppling till min iPhone och dess podradio som inte fungerade helt tillfredställande. Så andra halvlek blev väldigt lidande. Matchens höjdpunkt var inte CR9 och hans stolpskott utan det var denna ordväxling från kommentatorerna:

-          Säger du orange eller brandgult?

-          Orange.

-          Brandgult är fint annars.

-          Ordet eller färgen?

-          Ordet, eller båda. Det är mångsidigt.

På radion blir det inte bättre än så. Avskyr verkligen att lyssna på fotboll på radion. Det är lite som att dricka Pepsi, det smakar lite bra men det finns så mycket kvar till den äkta varan.

 

Vill passa på att rosa SVT lite också, Staffan och Glenn är riktigt bra som kommentatorer och de fungerar bra tillsammans. Det gillas och får fem av fem popcorn.

 

Ett tecken på att det var bättre förr fick vi se idag. Fotbollsskolan med en viss Anna F i spetsen gav vika för vädret idag. Hur kan man låta lite regn och blåst hindra den fantastiska sporten fotboll? Det är ju lite till att lura barnen också. Nu regnar det, då kan vi inte spela fotboll. Det var i och för sig tydligt att PRO-föreningen från Italien tyckte likadant igår, men vem är de att statuera exempel?

 

/ Pudding


Kommentarer
Postat av: anna

2010-06-15 @ 23:11:16
URL: http://saywhatnow.blogg.se/
Postat av: anna

Det var faktiskt så att barnen på fotbolls skolan inte vill spela i regnet.. vilket jag tyckte lät bra då jag inte heller ville spela i regnet ;) men de säger vi inte högt hehe.

2010-06-15 @ 23:13:11
URL: http://saywhatnow.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0