Upp till kamp!

STOCKHOLM. Ikväll så är det åter igen dags för att gå upp till kamp, ikväll är det dags att visa vem som är starkast i slaget mellan Stockholm och Skåne. Ikväll är det dags för Helsingborgs IF att besöka Grimsta IP där Brommapojkarna huserar. I vintras, det kändes som vinter i alla fall, var det BP som gästade Olympia i premiärmatchen och det slutade med seger med 1-0. BP:s målvaktstalang Kristoffer Nordfeldt fick rött kort som en konsekvens av att han tog med händerna utanför straffområdet, in kom Benny Lekström och gjorde en jätte match. Det var en match som slutade jämnare än vad den förtjänade. Men det var hemma mot BP HIF la grunden för det vi har fått se under våren och sommaren.

Coach Conny liknar BP vid Häcken, i både spelstil och att de är starka hemma. Han börjar dock hela intervjun på HIF Play (klubbens egna webb-tv) med att försvara sig med att det är konstgräs på Grimsta och det är ju så klart annorlunda. Bortförklaringar, tycker jag. Jag delar allas syn om att det är bättre och roligare att spela på naturgräs. Men ett lag som HIF bör inte ha några problem med att spela på konstgräs, särskilt inte det på Grimsta som värderas till en av de bästa konstgräsplanerna i Sverige. Det pratades även om Jabulani, som är bollen som användes under VM och skall användas som matchboll i kvällens match, i samma intervju. Coach Conny såg inte det som några konstigheter att spela med bollen som fick så mycket kritik under VM. Han säger också att ingen spelare har problem med den.

Frågan blir ju då om bollen verkligen är så dålig som det sades? Jag tror det handlar om att spelarna måste vänja sig vid bollen. Om så är fallet så är det således inte bollens och Adidas fel utan förbunden och förbundskaptenerna som får bära ansvaret över att spelarna inte kunde hantera bollarna. Tyskland är ett lysande exempel på att övning ger färdighet. Jabulani användes i Bundesliga under föregående säsong och bolltrollarna som Podolski och Özil med flera visade inga större brister på bollkontrollen.

 

Till kvällens match så är mittbacken Marcus Nilsson tillbaka efter avstängning. Det leder förmodligen till att Marcus går åter till mittbacksposten och Holger kliver tillbaka ut till höger och Erik Wahlstedt får krypa tillbaka till bänken. Det är antagligen helt rätt, Erik är inte vad han en gång har varit tyvärr och då är ex. mittbacken Holger ett bättre alternativ till höger.

Givetvis så tror jag på seger för Helsingborg ikväll, oddsen ligger runt 2-2,15 för bortaseger och får väl ses som bra odds. Kan inte se något annat än en seger ikväll, men hela Sverige hejar kanske på BP ikväll?

 

Inte helt oväntat kom så nåddes vi i förrgår natt av nyheten av att Makondele redan nu är klar för Häcken. Detta var något som nämndes här på bloggen redan när det blev känt att han skrev på för Häcken inför nästa säsong. Det är en winwin för alla inblandade parter. HIF får lite pengar för René, René får komma till en klubb där han är välkommen och får speltid och Häcken får en kompetent spelare.

Det var det sista som hände med HIF:s trupp under det Allsvenska ”fönstret”, spelare kan fortfarande lämna men inte längre tillkomma. Helsingborg har under sommaren gjort klart med tre spelare, två anfallare och en mittfältare. Anfallarna är som bekant Alexander Gerndt (tvåa i den Allsvenska skytteligan på åtta mål) och sedan också ett mindre bekant namn i form av Mohamed Ramadan (som anslöt från Kvarnby IK). Mittfältaren som skrev på för Helsingborg är en ung talang med starka kopplingar till lillebror Malmö. Pojken som skrev på är nämligen Jonas Therns son Simon. Simon ansluter dock inte till Helsingborg än utan är utlånad till sin ”förra” klubb Värnamo, som är en av Helsingborgs samarbetsklubbar.

 

Regnet piskar ner utanför fönstret och jag ska återigen gräva ner mig i Värnpliktsrådets medinflytandeutbildning som jag för tillfället håller på att modifiera.

 

Pudding


Kommentarer
Postat av: Cissi

Fin header! :)

2010-08-02 @ 13:23:01
URL: http://ceciliav.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0