Svennis på väg till Villa?

Premier League kommer närmre och närmre sin början. Länge har det mesta snacket handlat om vilka fler nyförvärv som ska anlända till Manchester City, vem som ska få vakta Gunners mål den kommande säsongen och frågan har upprepats gång på gång om samma Gunners får behålla sin lagkapten eller om han lämnar för Barcelona.

Men så, mitt i alla cirkus kommer det en blixt från klar himmel. Den förre detta Celtic-tränaren Martin O’Neill lämnar sitt uppdrag som tränare för Birmingham-klubben Aston Villa. Det med mindre än fem dagar kvar till ligan tar sin början och klubben står alltså nu utan sin tilltänka tränare. Anledningarna till varför han valt sluta sägs framförallt handla om att han och klubbens styrelse inte kommit överens angående hur vida deras stjärnor ska säljas och hur de pengarna ska användas. Det uppges också vara så att det har funnits en bristande tro på tränaren från spelarnas håll. Allt är dock egentligen bara spekulationer.

 

Det som är ren fakta är dock att Aston Villa, som kom på sjätteplats föregående säsong, nu står utan tränare och det kommer att göras ett massivt arbete för att finna en ny. Av en ren händelse så börjas det återigen att spekuleras i att Sven-Göran Eriksson ska vara på väg tillbaka till engelsk klubbfotboll. Och visst skulle vi gilla det?

Svennis, som han då kallas i folkmun, gjorde ett bra jobb i Manchester City och trots att han fick sparken kunde han gå därifrån med sitt huvud högt. Det har dock inte varit samma visa i Mexico och Elfenbenskusten, men på det senare fick han en förfrågan om fortsättning. Svennis har dock uttryckt att det finns ett sug av att komma tillbaka till engelsk klubbfotboll. Jag tycker att Aston Villa är en lämplig klubb för Svennis. Det är en klubb som är hyfsat stabila och för tillfället innehåller en del lovande, för att inte säga redan bra, spelare i Milner, A. Young och Agbonlahor.

 

Det ska tilläggas att för tillfället är det Bob Bradley, som idag är förbundskapten för USA, som ses som favorit. Jag hade dock hellre sett Svennis, men det är kanske också för att jag är svensk. Frågan blir ju bara om Aston Villa har råd med att ha Svennis som tränare?

 

Pudding


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0