Kaptenen som grät i stället för att kriga

Oönskad och bespottad många gånger. En diva utan dess like som av någon underlig anledning fick bära både nummer tio och lagkaptensbindeln i Gunners. Men han var aldrig någon äkta gunner och han var aldrig älskad av fansen. William Gallas är en mittback som håller hög klass, men det är inte den typen av mittback som blir lagkapten och som du som tränare borde våga bygga ett lag kring.

När Eduardo fick sitt ben avsparkat i en match mot Birmingham satt William och grät. Kaptenen klarade inte av att hålla ihop sitt lag. När detsamma hände Aron Ramsey tog Cesc, den nya och nuvarande kaptenen, tag i sitt lag och fick dem att vinna för Ramsey. Williams lag föll som ett pussel tillsammans med honom själv.

 

Anledningarna till att William Gallas aldrig varit accepterad i Gunners är säkerligen många. Men två saker är lätta att peka på. Han tycker själv att han varit den stora stjärnan i Gunners under hela sin tid i klubben, det är inte den attityden du har när du spelar i en klubb som Gunners. Sen kom han från stadsrivalen Chelsea till Gunners i en bytes affär mot Ashley Cole. William är nu lika omtyckt i Chelsea och av deras supportrar som Ashley är i Gunners och av deras supportrar.

 

Gunners bittraste rival är långt ifrån lag som Chelsea eller, som många verkar tro, Manchester United utan det är Tottenham Hotspurs. Personen som senast gjorde en övergång mellan de två klubbarna var Sol Campbell, som i dag spelar i Magpies, och han är och kommer för evigt vara hatad av Tottenham supportrarna. Det för att han svek Tottenham och gick gratis till Gunners.

Anledningen till att jag nämnt allt detta ovan är för att det nu har spridits ett rykte om att William är på väg till just Tottenham. Ryktet säger att han under dagen ska ha fått ett erbjudande och han har tio dagar på sig att besluta om han vill flytta till den nyblivne Champions League klubben. Bitterheten i det hela kommer vid en eventuell övergång inte vara lika stor som när Sol vandrade över till Gunners. Men genom att bli den tredje personen att vandra mellan båda klubbarna kommer att sätta sina spår och jag tror det är precis det William vill göra. Att spela för Tottenham, så fall den tredje Londonklubben han spelar för, visar att han är ”större” än lagen han spelat för. Han visar att han är större än all historia och det är precis det som William vill, tror jag. Det behöver inte vara så men i min värld låter det inte helt otroligt.

 

William har under sommaren ryktats vara på väg till såväl Liverpool som till Juventus, det enda som i dagsläget är klart är att han kommer att lämna. Hans nummer i Gunners är taget av en annan spelare och den bindeln som han för ett tag sedan fick har han sedan länge fått lämna ifrån sig.

På en bra dag är William en fantastisk mittback. Men när det går emot är han inte den ledaren han utger sig för att vara. Han bryter ihop och sitter till slut där gråtandes på planen. Så frågan är om han klarar en förlust på Emirates och alla de slagord som kommer att bli skrikna efter honom?

 

Pudding


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0