Det finns ingen ondska i pengar.

Det finns ingen ondska i pengar. Ondskan ligger i på vilket sätt de används – Mahatma Gandhi.

 

Kim Källström berömde igår Manchester City och deras sätt att använda sina pengar. Många säger att det City gör är dåligt för fotbollen och således ren ondska. Medan Kim menade att det City gör med sina pengar är bra för fotbollen och dess spelare. Jag kan delvis sympatisera med Kims tankar.

Kim menade på att när City lägger ut så stora pengar på så många spelare så kommer det nya färska pengar på marknaden, detta är något som saknas då ekonomin världen över inte ligger på en jätte hög nivå. Det som då händer när lag som City sprider punden omkring sig så öppnar det för att få en karusell i rullning. City lägger pengar på en spelare, då kan denne spelarens förra klubb lägga pengar på en ny spelare och så vidare. På så vis är det bra för fotbollen.

Det tråkiga med att pengarna flödar på detta vis är att laget tappar sitt ursprung och nationalitet. Titta på City, hur många engelsmän finns det i start elvan? Titta på Chelsea eller Gunners och gör samma analys.

 

Internationellt sätt är det bra för fotbollen, men nationellt sätt kan det skapa problem. Premier League rankas som en av världens två bästa fotbollsligor tillsammans med La Liga. Men skillnaden är att topplagen i La Liga har många spelare som är spanjorer, topplagen i Premier League består inte av så många engelska spelare i alla fall inte på senior nivå. Det är här det blir fel med så mycket pengar. För då köps de bästa spelarna, men inte de bästa nationella spelarna.

 

Pudding


Kommentarer
Postat av: Danne

Verkar som att unge herr Sebastian börjar intressera sig för ekonomi...

Dags att börja investera kanske? :)

2010-08-03 @ 13:55:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0